Raluca Turcan: Lista cu miniștrii Guvernului Orban va fi gata vineri

Foto: Inquam Photos Octav Ganea

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a afirmat, marţi seară, că iniţial s-a pornit cu 6-7 nume de persoane care ar putea prelua fiecare minister, ulterior ajungându-se la trei nume. ”Pe unele portofolii există deja conturat un nume”, a spus Turcan, anunţând că lista miniştrilor va fi finalizată vineri.

Raluca Turcan a refuzat să spună, marţi seară, dacă numele său se regăseşte pe lista de miniştri pe care o va propune Ludovic Orban.

”Evident că eu cunosc lista şi, până la momentul prezentării în Parlament, se mai pot opera modificări. Ar fi incorect din partea mea să mă pronunţ pe o listă pe care o va prezenta şi şi-o va asuma premierul desemnat (…) Cunosc mare parte dintre propunerile pe care le va face premierul desemnat şi acest atribut este al domniei sale”, a spus Turcan.

Aceasta a explicat să PNL a pornit  – după desemnarea lui Ludovic Orban pentru a forma noul Guvern – de la şase-şapte nume pentru fiecare minister, ulterior ajungându-se la trei nume.

”Lista s-a restrâns la trei nume. Pe unele portofolii există deja conturat un nume, iar lista finală va fi vineri”, a mai spus Turcan.

Aceasta a precizat că este rolul premierului desemnat să prezinte lista cu propunerile pentru ministere, dar a reiterat ideea unui Guvern cu 16 ministere.

Turcan a explicat că nu Klaus Iohannis face Guvernul.

”Inclusiv la întâlnirea pe care am avut-o cu domnia sa, a accentuat că nu este atributul domniei sale de a face Guvernul şi oricine spune că dânsul face Guvernul, înseamnă că nu-l cunoaşte pe Klaus Iohannis. Premierul desemnat a făcut câteva propuneri şi, da, evident că se va consulta pentru propunerile cu care rămâne şi mi se pare corect”, a mai spus Turcan.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here