Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că observă un „atac furibund” al PSD la adresa partidului săi şi previne partidul de la guvernare că nu este în postura să „întoarcă celălalt obraz”. Tăriceanu spune că tentativele de „racolare” a membrilor ALDE se înscriu în linia „unui război”.

„La despărţirea de la PSD, am convenit că vom rămâne în relaţii civilizate. Ceea ce obeserv este un atac furibund al PSD la adresa ALDE şi îi previn pe cei din PSD că nu suntem în postura să întoarcem şi celălalt obraz. Gesturile, încercările de racolare care au eşuat ale unor membri ALDE se înscriu în această linie a unui război împotriva noastră”, a declarat, marţi, la Parlament, Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă mai există posibilitatea unei punţi de legătură cu PSD sau o alianţă la alegerile locale, Tăriceanu a afirmat că la acest lucru trebuie să răspundă PSD, care a a adoptat o atitudine agresivă la adresa ALDE.

„E o întrebare foarte bună, dar la această întrebare trebuie să răspundă PSD, pentru că dacă PSD aşa cum v-am spus adoptă această atitudine împotriva noastră, agresivă, atunci sigur că funcţiile de comunicare nu vor funcţiona”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marţi la Parlament, întrebat dacă mai poate fi recreată legătura cu PSD sau o posibilă alianţă la alegerile locale.

Întrebat ce le transmite colegilor ALDE din teritoriu care au anunţat că vor menţine alianţa locală cu PSD, Tăriceanu a spus că uneori alianţele pe acest plan au funcţionat, alteori nu.

Să ştiţi că aceasta e o chestiune pe care am tranşat-o de mult la delegaţia permanentă care a avut loc acum o săptămână şi la delegaţia permanentă acest lucru a fost discutat şi li s-a transmis foarte clar colegilor noştri că noi considerăm la nivelul conducerii centrale că localităţile şi administraţiile locale trebuie să funcţioneze, locuitorii de acolo sunt mai puţini preocupaţi de alianţele politice la nivel central şi sunt interesaţi să funcţioneze serviciile publice, electricitate, apă, canalizare, curăţenie şi aşa mai departe. Deci la nivel local nu ştiu cum vor evolua, unii au funcţionat în plan local alianţele, în alte părţi nu au funcţionat, sunt alianţe în perioada asta în care am avut coaliţia, alianţe locale între PSD şi PNL”, a explicat Tăriceanu, notează Mediafax.

ALDE a stabilit, marţi, susţinerea lui Ion Popa pentru funcţia de preşedinte al Senatului, a anunţat Călin Popescu Tăriceanu. Totodată, partidul a decis că persoanele care acceptă funcţii, fără acordul formaţiunii, să fie excluse din ALDE, vizat fiind Teodor Meleşcanu.

Decizia ALDE vine după ce grupul senatorilor PSD l-a propus pe Teodor Meleşcanu pentru şefia Senatului, după demisia din funcţie a lui Călin Popescu Tăriceanu. Senatul nu a votat, luni, propunerea pentru şefia forului legislativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here