Tătaru: Medicul rănit de la Piatra Neamţ, a ieșit pozitiv la testul pentru COVID, făcut la Floreasca

Foto: INQUAM/Flavius Corfu

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat luni seară, la Digi24, că medicului Ioan Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ, i s-au făcut la Floreasca evaluările şi un test Real Time PCR pentru COVID a ieșit pozitiv, transmite News.ro.

”Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru SARS-CoV-2, să o avem şi ca răspuns zilele următoare”, a adăugat ministrul.

Întrebat la Digi24 în legătură cu testul pentru COVID care i s-a făcut medicului în momentul în care a ajuns la Spitalul Floreasca din Capitală, ministrul Sănătăţii a răspuns: ”Da. La Floreasca s-au făcut evaluările şi un test Real Time PCR a ieșit pozitiv”.

El a explicat că medicul Ioan Cătălin Denciu a suferit de o infecţie cu SARS-CoV-2 și în martie, aprilie.

”A avut şi un IgG de anticorpi important, fiind şi donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru o infecţie cu SARS-CoV-2, să o avem şi ca răspuns zilele următoare”, a precizat Tătaru.

Conform ministrului, în Belgia, medicul a beneficiat de o procedură de dializă, intrând apoi în tratament şi toaleta arsurilor, medicul având arsuri pe 70% din suprafaţa corpului.

Medicul Ioan Cătălin Denciu a suferi arsuri grave încercând să salveze pacienţii din salonul ATI afectat de incendiul produs sâmbătă la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, soldat cu moartea a 10 persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here