Belgia | Poliţia a intervenit în forţă pentru a dispersa 2.000 de oameni adunaţi la un concert

Sursa: Captură video

Poliţia belgiană a intervenit, joi, cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, pentru a dispersa aproximativ 2.000 de oameni care s-au adunat în Bruxelles pentru un concert anunţat în glumă pe reţelele de socializare pentru Ziua Păcălelilor, relatează BBC, preluat de News.ro.

Cei aproximativ 2.000 de oameni s-au adunat pe 1 aprilie în parcul Bois de la Cambre, din Bruxelles, sfidând restricţiile impuse de autorităţi în contextul crizei sanitare.

La sosirea poliţiei, unii dintre ei au strigat „Libertate!” şi au aruncat cu diverse obiecte spre forţele de ordine. Patru persoane au fost arestate.

În confruntare, trei poliţişti au fost răniţi, potrivit oficialilor. Aparent, alţi doi oameni au fost răniţi.

Anunţul privind concertul a fost publicat pe Facebook în luna martie, cu mai mulţi DJ în lineup. Organizatorii au spus că invitaţia a fost o farsă, dar mulţi oameni şi-au făcut totuşi apariţia în locul desemnat pentru adunare.

Conform măsurilor impuse de autorităţile belgiene, adunările în aer liber sunt limitate la patru persoane.

Procurorii au transmis că au început o anchetă pentru a afla cine se află în spatele anunţului de pe Facebook.

Primarul capitalei belgiene, Philippe Close, a spus că înţelege că oamenii îşi doresc să iasă, dar că astfel de adunări nu vor fi tolerate.

Belgia, cu o populaţie de 11,5 milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent peste 882.000 de cazuri de Covid-19 şi 23.000 de decese asociate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here