„Te fac, îți rup picioarele” / Un tânăr polițist a donat 5.000 lei unui ONG care se ocupă de copii

Sursa: Facebook

Poliţistul din Strehaia, amenințat anul trecut de un șofer căruia îi reținuse permisul, a câștigat procesul și 5.000 de lei, bani pe care însă i-a dona imediat unei organizații care se ocupă de copii, scrie Sindicatul Europol, pe Facebook.

Postarea integrală:

  • << Robert este un tânăr polițist care a fost repartizat după absolvirea școlii de agenți de poliție la Brigada Rutieră București. Ulterior, a reușit să se întoarcă în județul său de domiciliu, Mehedinți, unde a fost repartizat la formațiunea rutieră din Strehaia.
  • Strehaia e renumită încă de la începuturile manelelor în România, iar „bombardierii” sunt dintre cei mai autentici, dintre cei care te „dezbracă” de uniformă sau care iți spun ca fac „suta de mii de euro pe lună p’afară”. Cu toate aceste acestea, Robert aplică legea indiferent de marca autoturismului, de hainele „dolce&banana” sau de ceasul „de aur” de la mâna șoferului.
  • Așa s-a întâmplat și la finalul anului 2020 când a oprit un șofer care a încălcat o regulă de circulație rutieră pentru care i-a suspendat si dreptul de a conduce pentru 30 de zile. Șoferul a încasat greu vestea, mai ales că era contrariat de „tupeul” unui „mucos” care are curajul să îi „ia lui permisu”. După citirea procesului verbal șoferul a început să îl amenințe pe polițist: „Te fac, îți rup picioarele! Nu te ameninț, o să te fac când ne vedem, când o să fii fără uniformă”. Din păcate pentru cetățeanul european ce are drepturi și nu își cunoaște obligațiile, toată această conversație a fost înregistrată de bodycam-ul politstului.
  • După întocmirea dosarului penal, evident că nu s-a luat nicio măsură preventivă față de șofer. Ba mai mult, a încercat să scape prin plata unui „prejudiciu moral” de 5000 lei, că așa l-a învățat avocatul că dă mai bine pentru procuror. Robert nu a profitat însă de această sumă. A redirecționat-o în aceeași zi unui ONG care se ocupă de copiii cu dizabilități neurologice.
  • Robert face parte din noua generație de polițiști, și nu doar pentru că este tânăr, ci pentru că are principii și o mentalitate sănătoasă, de care avem atât de multă nevoie într-o societate tot mai bolnavă. Felicitări Robert! Ne mândrim cu tine! >>

1 COMENTARIU

  1. Foarte emotionant gestul tanarului,dar si faptul ca nu a vrut neaparat sa ramana in capitala,dupa absolvire…cativa ani de studii in plus ,uite ca fac bine caracterului! Si avem cateva cazuri fericite si in meseria asta:Godina,de exemplu,este unul important,care poate modela caractere in meseria lui,ca este ffff.mare nevoie de ele!!BRAVO!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here