Sursa foto: colaj Universul.net

Scandal în USR după ce senatoarea Florina Presadă a lansat mai multe critici la adresa liderului USR București, Claudiu Năsui, pe care îl acuză că a recurs la cenzură prin a-i bloca dreptul de a scrie pe un grup intern pentru că a criticat maniera în care este condusă organizația.

Astă seară, Claudiu Năsui, președintele filialei București, prin moderatorii grupului de facebook al filialei USR București, a girat un abuz. În urma unei postări critice la adresa echipei de moderatori și a actualei majorități din Biroul Municipal, echipă pusă cu mâna de președintele Năsui, mi-a fost luat dreptul de a mai posta sau comenta pe grupul filialei. Mi s-a spus că postarea mea e considerată spam.

Nu am intrat în politică pentru a fi partizană unei grupări sau alteia din partid. Am intrat în politică pentru că vreau să facem politică altfel, una ghidată de valori și principii, nu de apartenența la o gașcă. Nu de puține ori am fost în dezacord cu cei din conducerea filialei sau a USR, dar am putut să îmi susțin mereu punctul de vedere„, a scris senatoarea pe Facebook.

*Presadă a cerut liderilor de filială să revină asupra deciziei.

Sunt lucruri care trebuie să înceteze. Chiar dacă avem opinii diferite, suntem toți USR iar angajamentul nostru comun este să vă reprezentăm în spiritul democrației. Ori, acest angajament trebuie să funcționeze și în interiorul USR pentru a fi autentic.

USR trebuie să se întoarcă la firul ierbii. De aici încolo, voi dezbate împreună cu voi deciziile luate la nivelul USR București. Sunt membru în Biroul Municipal iar voi aveți dreptul să cunoașteți partidul pe care îl învestiți cu încrederea și votul vostru”, a cerut senatarea USR.

În postarea pentru care Presadă a fost cenzurată, ea făcea referire la folosirea în interiorul formațiunii a unor „practici de la PSD”, dar și a unor alte cazuri de cenzurare a opiniilor critice.

Nu credeam că am să ajung să văd în USR practici de la PSD. Inițial am vrut să vă spun că mă bucur foarte mult că în sfârșit ne reluăm activitatea în Biroul Municipal. Avem multe lucruri de discutat și de stabilit. Alegerile locale bat la ușă, chiar dacă pandemia le-a amânat puțin.

Dar acum văd că doi colegi, Bogdan Stroe și Manuela Mureşan, și-au luat mute pe acest grup. Nu înțeleg de ce.

Asta mi-a amintit de ședința (informală) la care ne-a convocat Claudiu Năsui înaintea unei ședințe de BN-uri reunite, ședință în care mi-a închis microfonul pentru că îl întrebasem când, cum și ce a negociat cu Plus București.

Dar ce e mai trist e că toate astea îmi aduc aminte de alte ședințe, din Parlament, unde mi se tăia microfonul. PSD făcea asta pentru că nu le convenea când le spuneam că sunt hoți.

Eu cred în libertatea de exprimare pentru toți, nu selectiv. De-a lungul timpului, au fost permise o serie de atacuri, chiar aici, la adresa mea. Am ales să răspund și nu am cerut nimănui, niciodată, eliminarea vreunei postări.

Eu îmi doresc ca astă seară să putem lămuri multe lucruri, inclusiv deciziile de a schimba echipa de moderatori a acestui grup. Am să solicit suplimentarea ordinii de zi cu acest punct. Cenzura practicată pe acest grup este inacceptabilă”, scria senatoarea USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here