Tensiuni în Valea Jiului. Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara a demisionat din funcție, declarându-se vinovat de situația minerilor

Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu, a demisionat din funcţie în urma discuţiilor purate vineri cu ministrul Energiei Virgil Popescu. Roşu s-a declarat „vinovat” pentru că minerii nu şi-au primit drepturile salariale şi alte plăţi restante.

Potrivit presei locale din judeţul Hunedoara, în cadrul discuţiilor purtate vineri, cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, administratorul special al CEH, Cristian Roşu, a demisionat din funcţie lăsând astfel un vid de conducere în cadrul producătorului hunedorean de energie, deoarece în lipsa lui nimeni nu poate semna actele necesare funcţionării societăţii. 

Cristian Roşu i-ar fi transmis ministrului Energiei că el este „vinovat” de neplata salariilor şi a unor plăţi restante, dar şi de tot ceea ce se întâmplă la Complexul Energetic Hunedoara. 

Minerii de la Lupeni au cerut demisia conducerii CEH. Atât a lui Cristian Roşu, numit administrator special după intrarea companiei în insolvenţă, cât şi a directorului general Samuel Dioane.

Protestatarii mai cer achitarea salariilor în două tranşe în zilele de 15 şi 30 ale lunii, achitarea tichetelor de masă restante de 10 luni şi a transportului la şi de la locul de muncă restant de 11 luni.

De asemenea, minerii solicită prezenţa ministrului Energiei în Valea Jiului, mai exact în subteranul Minei Lupeni.

1 COMENTARIU

  1. Si,mai departe?Nu este niciun ziarist sa caute in trecutul acestui director,cine este,cine l-a pus in functie?Poate asa a provocat greva ,ca se pricep nemernicii din zona la diversiuni!!Doar pentru asta s-a creat aceasta categorie speciala de catre NKVD,in anii Rusiei staliniste,sa fie folosita ca arma impotriva altor categorii sociale,mai „emancipate”,nu,tovarase Ilici iliescu?Iata ca sosoaca,bagata in parlament de fosti peremisti ,vrea sa invite minerii la rascoala,sa vina peste guvern,se vrea un nou iliescu!!!!!Pentru asta a fost creat grupul AUR-PNR,sa ia locul PRMului lui vadim si miron cosma si sa impiedice guvernarea de dreapta sa faca reformele cerute de UE pentru redresarea economiei cu bani europeni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here