Tensiuni între DNA și MAI din cauza dosarului mitei de la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava

Direcția Națională Anticorupție acuză, într-un comunicat de presă, Ministerul de Interne că a comunicat informații despre perchezițiile făcute joi într-un dosar în care mai mulți polițiști de la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava și angajați RAR sunt cercetați pentru fapte de corupție. 

Într-o declaraţie de presă, la sediul Ministerului de Interne, purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog, a dat detalii despre acțiunea de joi.

Probele administrate au evidenţiat crearea unei reţele de intermediere a obţinerii permisului de conducere prin fraudarea probei teoretice şi a celei practice în schimbul unor sume cuprinse între 5.000 şi 7.000 euro pentru un permis. Printre suspecţi sunt şi angajaţi ai Serviciului de Permise şi Înmatriculări Suceava, dar şi alte persoane fără calitate specială implicate în activitatea ilegală de obţinere a permiselor de conducere şi înmatriculare a vehiculelor”, a spus Dajbog.

După anunțul făcut la MAI, Direcția Națională Anticorupție a transmis un comunicat de presă în care susține că declarația purtătorului de cuvânt de la Interne „nu are la bază date oficiale din ancheta penală”.

Comunicarea oficială cu privire la dosarele DNA se face exclusiv de către DNA, după aprobarea procurorului de caz și în limitele prevăzute de normele interne și directivele UE în materie. În consecință, comunicarea publică a MAI cu privire la acțiunile DNA din data de 26 noiembrie 2020, nu are la bază date oficiale din ancheta penală și se bazează pe presupuse surse judiciare”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii anticorupție au descoperit aproape 1 milion de euro ascunși în găleți, ligheane și chiar în pereți, în timpul perchezițiilor de joi, de la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava, RAR, dar și la domiciliile angajaților. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here