Tensiuni la summitul Comunităţii Politice Europene: premierul elen a părăsit sala în timpul discursului lui Erdogan

Sursa: Facebook

Tensiunile dintre Grecia şi Turcia au cunoscut un nou episod, joi seară, la Praga, în cadrul „Comunităţii Politice Europene”, după ce premierul elen, Kyriakos Mitsotakis, a părăsit dineul oficial al reuniunii în timpul discursului preşedintelui turc Recep Tayyp Erdogan, scrie News.ro.

„Am ţinut un discurs, domnul părea foarte inconfortabil. Din cauza acelui disconfort şi în ciuda etichetei, nu ştiu cine i-a dat permisiunea, probabil preşedintele, dar a ieşit şi a vorbit afară. A spus că am folosit expresii oarecum brutale. Dar nu e nimic grav”, a spus Erdogan, citat de AFP.

„Nu ne interesează teritoriul nimănui. Nu vrem tensiuni cu vecinii noştri”, dar „deocamdată nu avem ce discuta cu Grecia”, a insistat el. „Politica Greciei se bazează pe minciuni. Nu este nimic sincer în asta”, a continuat el.

Tensiunea continuă să crească între Ankara şi Atena, ambele membre ale NATO şi care s-au întâlnit la acest summit extins şi informal. Turcia a protestat recent, în special, după o desfăşurare militară pe două insule greceşti foarte aproape de coasta sa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here