După Tăriceanu și Teodorovici îl atacă pe Generalul Ciucă: ”a abandonat Armata de ziua ei”

Marine Corps Gen. Joe Dunford, chairman of the Joint Chiefs of Staff, meets with his Romanian counterpart at the 178th Military Committee in Chiefs of Defense Session at North Atlantic Treaty Organization Headquarters, in Brussels, Jan. 16th, 2018. (DOD photo by Navy Petty Officer 1st Class Dominique A. Pineiro/released)

Eugen Teodorovici a lansat un atac furibund la adresa generalului Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General și propunerea PNL pentru Ministerul Apărării. Liderul PSD crede că decizia ofițerului de a accepta o funcție politică este o rușine pentru armată română. Este al doilea atac împotriva generalului Ciucă, venit după cel al lui Călin Popescu Tăriceanu.

„Am așteptat să treacă Ziua Armatei Române, din respect pentru bărbații și femeile în uniformă care apără această țară și care-și riscă viața zi de zi pe teatrele de operațiuni.

Acum pot să spun ferm, clar, răspicat, bărbătește, că rușine mai mare pentru Armata României decât palma dată ieri de Generalul Ciucă nu poate fi imaginată. Șeful Marelui Stat Major, comandantul militar al armatei, a abandonat Armata Română chiar de ziua ei, pentru o funcție politică în eventualul Cabinet Orban.

Mă întreb, oare care sunt meritele acestui General? Și dacă ne-am fi găsit într-o situație de conflict armat, ar fi procedat la fel? Ar fi părăsit câmpul de luptă pentru o funcție călduță, acasă, într-un birou?

Îmi este rușine de rușinea domnului General și cum văd că nimeni nu cere scuze ostașilor români, le cer eu scuze pentru lăcomia politicienilor români, acoperiți sau nu.

Armata Română merită generali adevărați, dar nu și pe cei ce se dovedesc doar niște purtători de uniforme și grade. „ a scris Eugen Teodorovici pe Facebook.

Reamintim că PSD și Liviu Dragnea s-au luptat din răsputeri să-l înlăture pe Nicolae Ciucă din fruntea Armatei Române, după ce Klaus Iohannis a decis să-i prelungească mandatul cu un an. Social-democrații au contestat în instanță decretul prezidențial, dar justiția a dat câștig de cauză liderului de la Cotroceni.

După această reacție, jurnalistul Radu Tudor a râs de Eugen Teodorovici, spunând că reacția liderului PSD se trage de la aerul de Moscova.

Dupa repetate deplasări la Moscova, Orlando a lu’ Vâlcov atacă cel mai important general al Armatei Române. #culcat” a scris jurnalistul de la Antena 3, un post normal prietenos cu PSD.

În urmă cu trei zile, Tăriceanu a spus că ”numirea unui ofițer activ umbrește angajamentele luate cu privire la controlul civil asupra Armatei.” Universul.net a explicat atunci resorturile declarației liderului ALDE, care ar putea fi similare celor care au determinat și declarația de ieri a lui Orlando Teodorovici:

Reacția lui Tăriceanu nu este surprinzătoare. Deși acesta invocă faptul că generalul Ciucă nu este civil, frustrarea liderului ALDE vine din altă parte. Este bine știut că generalul Ciucă este considerat un partener de încredere de către Statele Unite ale Americii, în timp ce Tăriceanu s-a remarcat de-a lungul timpului prin pozițiile sale strident anti-americane. Cel mai elocvent episod rămâne cererea intempestivă a lui Tăriceanu, din iunie 2006, când era premier, de retragere a trupelor române din Irak. Gestul său a generat o criză în relația România – SUA, având în vedere că nu a informat în prealabil și nici nu s-a consultat cu aliații înainte de a anunța public decizia de retragere,” a scris Universul.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here