Eugen Teodorovici
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Eugen Teodorovici și Varujan Vosganian au pledat, marți, în favoarea intereselor Rusiei în economia României, și au criticat „captivitatea față de UE și NATO”, scrie Digi24.

În cadrul audierii ministrului propus pentru Finanțe de către comisiile de specialitate ale Parlamentului, Eugen Teodorovici a argumentat că „banii nu au culoare” și că nu înțelege de ce nu trebuie să avem relații economice cu Rusia. 

Trebuie să aveți o abordare de deschidere către alte piețe. Am fost la Timișoara zilele trecute și acolo erau peste 800 de oameni de afaceri, printre ei și ruși. Banii nu au culoare. Nu am înțeles niciodată de ce trebuie să avem această relație strânsă doar cu spațiul comunitar. România trebuie să se deschidă și către alte piețe indiferent de culoare”, a spus ministrul demis al Finanțelor. 

Liderul ALDE, Varujan Vosganian, a fost și mai vehement, spunând că nu crede „că această captivitate în Uniunea Europeană ne servește nouă ca țară.

Planeta e rotunda. Trebuie să aveți deschidere și către alte piețe. Problema noastră cea mai mare e că nu existăm economic în India, Vietnam, Singapore, America de Sud, am întrerupt toate parteneriatele economice cu Rusia – o piață uriașă. Nu cred că captivitatea asta față de UE și NATO e bună”, a spus Vosganian.

Sursa foto: Inquam Photos? Octav Ganea 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here