Tesla, criticată de ecologiștii din Germania. De la ce a pornit scandalul

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a încercat să tempereze temerile legate de impactul ecologic al fabrucii care va fi construită în Germania, afirmând că uzina va utiliza o cantitate mai mică de apă decât se estima iniţial, transmite Reuters.

Compania americană afirma în documentele proiectului că fabrica va avea nevoie de 372 de metri cubi de apă pe oră din reţeaua publică de apă potabilă, provocând proteste din parte localnicilor, la începutul acestei luni.

„Se pare că trebuie să clarificăm nişte lucruri. Tesla nu va utiliza zilnic atâta apă. Este posibil să ajungem, rar, la un astfel de vârf, dar nu în fiecare zi”, a scris Musk pe Twitter, duminică.

Musk a mai scris că numai o mică parte din pădurea aflată pe terenul cumpărat de companie la marginea Berlinului va fi tăiată pentru construirea fabricii.

„De asemenea, nu este o pădure naturală, a fost plantată pentru a fi folosită pentru carton”, a afirmat Musk.

Producătorul american de automobile electrice a anunţat în noiembrie anul trecut că va construi prima sa fabrică din Europa la Gruenheide, în landul Brandenburg din estul Germaniei.

Politicienii, sindicatele şi organizaţiile industriale au salutat decizia Tesla, afirmând că va crea locuri de muncă în regiune, dar organizaţiile ecologiste şi-au exprimat îngrijorarea, iar o asociaţie în domeniul apei din Brandenburg a avertizat  că „vor avea loc probleme extinse şi grave cu aprovizionarea cu apa potabilă şi cu evacuarea apelor reziduale” provocate de fabrică.

Separat, publicaţia germană de afaceri Handelsblatt a relatat duminică că Tesla a cerut subvenţii pentru producţia de celule pentru baterii şi pentru activităţi de cercetări în Germania.

Tesla nu a comentat imediat informaţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here