Două persoane au decedat pe 29 decembrie 2019, după ce un Tesla Model S a trecut pe culoarea roșie a semaforului și a lovit din plin un Honda Civic în Los Angeles. Autoritățile anunță deschiderea unei investigații cu privire la sistemul de asistență Autopilot ce echipează modelul Tesla. 12 astfel de dosare au fost deschise doar în decembrie 2019 în SUA, relatează Reuters.

Un accident în care a fost implicat recent un Tesla Model S în California este investigat de autoritățile americane din cauza faptului că mașina a trecut pe culoarea roșie a semaforului și a lovit din plin un Honda Civic din 2006. Ambii pasageri ai mașinii lovite au decedat în urma impactului, în timp ce pasagerii din Model S au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale, fiind însă în afara oricărui pericol. Accidentul a avut loc pe 29 decembrie, în orașul Gardena.

Conform analizelor preliminare ale polițiștilor, exemplarul Model S ar fi părăsit autostrada și a trecut în viteză pe culoarea roșie a semaforului din prima intersecție ulterioară, oamenii legii cercetând „o posibilă legătură între accident și sistemul de asistență a șoferului”. Deși compania Tesla a fost nevoită să avertizeze șoferii că sistemul Autopilot este un sistem de asistență a șoferului și nu permite șofatul autonom, unii dintre șoferii Tesla ignoră avertismentul și rulează cu sistemul activat fără a-și menține atenția concentrată la volan. 

Conform Agenției pentru Siguranța Rutieră din Statele Unite (NHTSA), cercetările autorităților vizează 12 accidente în care a fost implicat Tesla Model 3 doar în luna decembrie a anului trecut.

Sistemul Autopilot a fost activat în cel puțin trei accidente fatale care au avut loc în SUA din 2016 încoace.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here