TIR-ul de Terapie Intensivă de la Timişoara s-a defectat din nou. Bolnavii, evacuați de urgență

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă care a ajuns vineri la Timişoara, după ce a fost reparat la Cluj sistemul de încălzire, s-a defectat din nou. De această dată a cedat instalaţia de oxigen.

Potrivit medicilor de la Spitalul Municipal Timişoara, acolo unde a fost amplasată Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, au apărut defecţiuni la instalaţia de oxigen, astfel că a fost nevoie de evacuarea rapidă a bolnavilor infectaţi cu SARS CoV-2 care se aflau internaţi aici. Cinci dintre bolnavi au fost transferaţi la Spitalul Judeţean Timişoara, iar trei în clădirea Spitalului Municipal.

„Având în vedere suprasolicitarea instalaţiei de oxigen, erau 8 pacienţi, a scăzut presiunea la oxigen, s-a făcut conversia pe tuburi de oxigen. Atunci, venind o presiune mai mare de oxigen, ventilatoarele nu au mai funcţionat corespunzător. S-a activat planul alb, 5 pacienti au fost transferaţi la Spitalul Judeţean, doi în UPU la Spitalul Municipal, un pacient la Medicină Internă, tot la Municipal. Toţi au fost transferaţi în condiţii de siguranţă”, a declarat Ramona Gidea, purtător de cuvânt al Spitalului Municipal Timiţoara.

Containerul ATI este încă în garanţie şi va fi trimis din nou la reparaţii.

La sfârşitul lunii octombrie, acelaşi container ATI era instalat în curtea Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara. Atunci s-a defectat instalaţia de climatizare, astfel că doctorii s-au văzut nevoiţi să învelească pacienţii cu plăpumi şi să îi încălzească cu aeroterme. La scurt timp, Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă a fost dusă la reparat, la Cluj, iar vineri s-a întors la Timişoara şi a fost reinstalată în curtea Spitalului Municipal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here