Toate planetele din Sistemul Solar se pot vedea cu ochiul liber în această noapte

În noaptea de joi spre vineri există șansa ca toate planetele din Sistemul Solar să poată fi văzute pe cer, informează BBC.

Cinci planete ar trebui să fie vizibile cu ochiul liber, în timp ce cele două mai îndepărtate, Uranus și Neptun, vor putea fi privite mai bine cu un binoclu.

Planetele Mercur și Venus vor fi mai dificil de zărit în anumite zone ale globului din cauza poziției lor joase pe cer.

Cel mai bun moment pentru a vedea spectacolul este la scurt timp după apusul soarelui.

Locuitorii din zonele cele mai sudice, inclusiv sudul Europei sau mai aproape de Ecuator, au mai multe șanse să poată vedea toate planetele apărând într-o linie verticală în sus spre cer.

Mercur va fi, de asemenea, mai vizibil mai la sud.

Spre deosebire de stele, planetele nu sclipesc. Saturn și Jupiter vor fi cele mai strălucitoare, iar Marte va avea o culoare roșu somon.

„Marte în acest moment este cel mai vizibil din Marea Britanie până în aproximativ 2032. Va trece destul de mult timp până să-l vedem pe acesta din nou, așa că merită să aruncăm o privire acum”, dr. Robert Massey de la Royal Astronomical Society. a declarat BBC News.

Dr. Massey îi sfătuiește pe observatorii cerului să încerce să găsească un punct de vedere clar pentru a privi spre orizontul de sud-vest, la scurt timp după apusul soarelui.

Venus ar trebui să pară cea mai strălucitoare, în sud-vest spre orizont.

Jupiter este următoarea planetă cea mai strălucitoare și ar trebui să apară mai sus pe cer, unde Saturn ar trebui să fie și el vizibil.

Oricine se uită printr-un telescop ar trebui să poată vedea detalii precum lunile lui Jupiter și chiar sisteme de nori sau marcaje întunecate pe Jupiter și Marte, spune dr. Massey.

În iunie, Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Saturn au fost vizibiei atunci când s-au aliniat într-o conjuncție planetară rară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here