Ionuţ Stroe, despre task force-ul dedicat analizei securităţii Mării Negre creat de SNSPA şi Atlantic Council: Experţii români vor avea un rol-cheie

Foto: INQUAM/George Călin

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a afirmat despre task force-ul dedicat analizei securităţii Mării Negre creat de SNSPA şi Atlantic Council că acest lucru înseamnă că experţii români vor avea un rol-cheie şi vor avea ocazia, la Washington, să influenţeze decizii la cel mai înalt nivel, informează News.ro.

„Un exemplu de „aşa da!”, despre cum instituţii şi români se pot implica la cel mai de sus nivel: Şcoala Naţionaţă de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) începe colaborarea cu reputatul think tank american Atlantic Council. Vor forma împreună un task force dedicat analizei securităţii Mării Negre. Asta înseamnă că zona cea mai de interes de pe glob în acest moment, unde România are un interes major, intră direct pe agenda uneia dintre cele mai influente organizaţii din capitala americană. Rodul acestui parteneriat vor fi analize şi informaţii cheie ce vor ajuta la o mai bună înţelegere a problemelor acestei regiuni de importanţă strategică pentru NATO. Ce mi se pare mie important de punctat este că experţii români vor avea un rol-cheie în acest task force şi vor avea ocazia, la Washington, să influenţeze decizii la cel mai înalt nivel. Vocea mediului academic şi a experţilor români merită să fie auzită, mai ales când vine vorba de probleme care ne privesc direct”, a scris Ionuţ Stroe, joi pe Facebook.
El a mai spus că împărtăşeşte pe deplin poziţia ambasadorului Andrei Muraru care „este un susţinător al mediului academic şi un promotor al nevoii de investiţii în această zonă de cercetare, de soft power”.
„Sunt sigur că vor urma şi alte exemple din mediul academic, alte colaborări de acest gen şi îl felicit pe domnul ambasador pentru susţinerea pe care o oferă acestor iniţiative ce completează Parteneriatul Strategic al României cu SUA”, a mai spus Stroe.
Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), alături de partenerul instituţional Atlantic Council, una dintre cele mai influente şi prestigioase organizaţii de tip think-tank din SUA, au anunţat joi crearea unui task force, axat pe securitatea regiunii Mării Negre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here