Traian Băsescu: Afară PSD! Să vină PNL!

Traian Băsescu a afirmat că PSD trebuie să înțeleagă faptul că președintele Klaus Iohannis nu mai poate să aprobe remanierea propusă de premier. Acesta a precizat că, în acest context, PSD trebuie să treacă în opoziție, iar PNL să vină la guvernare.

Afară PSD ! Să vină PNL ! PSD trebuie să înţeleagă că după retragerea ALDE de la guvernare Preşedintele României nu mai poate aproba remanierea cerută de premierul Dăncilă decât dacă remanierea este aprobată de Parlament (vezi Art. 85 din Constituţie). Dar acest lucru nu este posibil pentru că PSD nu mai are majoritate, pierzând şi alianţa cu ALDE şi susţinerea parlamentară a UDMR. Nici tehnic şi nici politic, PSD nu mai are necesarele voturi pentru a face remanierea prin Parlament”, a scris Traian Băsescu, luni, pe Facebook.

Fostul șef al statului a adăugat că premierul trebuie să demisioneze, iar social-democrații să treacă în opoziție.

Datorită imposibilităţii realizării remanierii şi pentru a-şi salva partidul, premierul Dăncilă trebuie să-şi depună mandatul şi să treacă în opoziţie cu PSD cu tot. Când te gândeşti că acum doi ani PSD avea 46 la sută, că au mărit consistent pensile şi salariile, au reintrodus pensile speciale, au mărit ajutoarele sociale etc, te întrebi cât de nepricepuţi au putut fi socialiştii încât azi să ajungă în poziţia de a fi scoşi de la guvernare”, a completat Băsescu.

Europarlamentarul PMP se mai întreabă cum de a reușit PSD să ajungă într-o situație politică și mai rea, după ce au crescut salariile și pensiile.

Oare cum au reuşit socialiştii ca prin creşterea salariilor şi pensiilor cu peste 100 la sută, să ajungă într-o situaţie politică mai rea decât am avut eu după ce s-au tăiat salariile cu 25 la sută . Ludovic Orban şi Rareş Bogdan abia aşteaptă să preia guvernarea pentru a lichida pensiile speciale, pentru a construi autostrăzi, pentru a construi spitale, pentru a reduce aparatul bugetar şi pentru a da ţării viitor . 
Afară PSD ! Să vină PNL !
”, a conchis Băsescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here