Traian Băsescu crede că Barna a fost faultat de propriii colegi: „L-au votat pe Iohannis”

Traian Băsescu a spus, într-o emisiunea la B1 TV, că Dan Bara a făcut un gest urât atunci când, cu o lună și jumătate înainte de alegeri, s-a reconfirmat la conducerea USR. Băsescu a spus și că Barna nu ar trebui să fie atât de criticat pentru eșecul de la alegerile prezidențiale. 

Fostul președinte Traian Băsescu a mai spus și că Dan Barna a fost faultat chiar de membrii USR, care l-au votat pe Klaus Iohannis.

„Nu e în regulă să nu-și dea demisia. A și făcut un lucru urât, care nu se face: președinte în funcție fiind, cu o lună jumătate înainte de alegeri, s-a reconfirmat exact ca, în eventualitatea unui eșec, să spună că abia a fost ales. Nu e în regulă!

Pe de altă parte, cred că Barna e mai atacat decât merită să fie. Până la urmă, la europarlamentare, USR a scos un scor bun, dar, spre deosebire de PSD și PNL – care are structurile PD care, după ce și-au revenit s-au reactivat și-s aproape egale cu ale PSD – a fost în fața a două partide care au structuri teritoriale foarte puternice.

E foarte greu de crezut că putea reuși într-o competiție uninominală, și nu de listă, să mențină scorul de la europarlamentare.

Eu nu l-aș învinui atât de tare pe Dan Barna”, a spus Traian Băsescu.

Fostul președinte a fost rugat să comenteze și decizia lui Barna de a nu-l ataca pe Iohannis în campania electorală: „Probabil știa că în interiorul USR destul de mulți optează pentru Iohannis. Eu vă pot spune că cert cele 10 procente în plus pe care le-a luat Iohannis față de procentul PNL provin de la USR sau în mare parte de la USR. Au rămas cu 10 procente mai puțin la Barna. Nu Paleologu i-a luat voturile lui Barna. Ei erau cu opțiune Iohannis înainte de începerea campaniei, nu mai avea Barna cum să se bată. USR avea o bună parte din electorat cu opțiuni pentru Iohannis”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here