Fostul președinte Traian Băsescu a spus vineri, într-o emisiune tv, că PSD a pierdut, odată cu schimbarea din funcție a ministrului Justiției, Ana Birchall, credibilitatea față de SUA.

„Nu cred că este o soluție greșită aducerea unui judecător cu o oarecare reputație profesională. Pozițiile publice (ale Danei Gîrbovan, n.red.) au fost mereu echilibrate, nu au fost extreme. A găsit mereu resurse să fie echilibrată pe legile Justiției. Nu cred că e un lucru rău. Ce-au pierdut însă PSD-iștii este legat de credibilitatea dnei Birchall în SUA. Dacă peste câteva luni ar fi explicat la Departamentul de Stat că s-au făcut progrese, vă asigur că ar fi fost crezută. Au pierdut un om foarte credibil în Statele Unite”, a zis Băsescu.

Întrebat cum își explică decizia PSD să o schimbe pe Birchall, el a răspuns: „Birchall pare o femeie cu care nu prea e de negociat. A zis că va implementa integral observațiile GRECO și ale Comisiei de la Veneția. Rămâne de văzut cât de absolut trebuie să fii în punerea în aplicare a unor rapoarte. Vă pot arăta zeci, sute de soluții care au fost date pentru România care au fost un eșec în perioada de tranziție. Guvernele nu trebuie să fie niște păpuși executante de genul noi muncim nu gândim”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here