Trotinetele electrice nu mai au voie pe trotuare. Ce trebuie să știi dacă vrei să circuli în continuare cu ele

Trotinetele electrice nu mai au voie pe trotuare. Circulația acestora este permisă doar pe drumurile publice  și doar pe sectoarele de drum cu viteză maximă admisă de 50 de kilometri la oră. Asta se arată cel puțin în ordonanța de urgență adoptată de Guvern în ședința de marți.

Potrivit ordonanței de urgență, trotinetele electrice nu pot fi folosite decât de persoanele care au împlinit cel puțin 14 ani. În plus, viteza din fabrică a trotinetelor nu poate depăși 25 de km/h.

Circulația trotinetelor este permisă în Germania, Austria, Belgia, Danemarca, Italia, Franța și Italia, dar este interzisă în Marea Britanie.

Comunitatea utilizatorilor de trotinete electrice se opune, previzibil, acestor reglementări. Aceștia sunt nemulțumiți mai ales de limitarea vitezei din construcție: „Odată pentru că în momentul de față sunt multe trotinete care pot atinge 28-30-35-40 km/oră și a doua oară: nu poți să interzici existența unui obiect care deja există prin limitarea în definiție”,  a declarat pentru Digi24 Mihnea Răducu, reprezentant al comunității „We are electric”.

În București există peste 7.000 de posesori de trotinete. Aproape 200 de accidente rutiere în care au fost implicate persoane cu trotinete au avut loc în ultimii trei ani pe tot cuprinsul României. O persoană chiar și-a pierdut viața.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here