Trump va publica stenograma convorbirii cu președintele Ucrainei, pentru care democrații vor să-l suspende din funcție

Donald Trump a anunțat că va publica stenograma integrală și needitată a convorbirii dintre el și omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski. Opoziția democrată a spus că, în timpul acelui apel, președintele american i-a cerut liderului de la Kiev să declanșeze o investigație în afacerile familiei Biden din Ucraina.

Mai mult, democrații l-au acuzat pe Donald Trump că l-a amenințat pe Volodimir Zelinski că va amâna acordarea unui ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina, dacă Kievul nu va începe anchetarea familiei Biden. În baza acestor acuzații, șefa Camerei Reprezentanților, democrata Nancy Pelosi, a anunțat că declanșează procedurile pentru suspendarea din funcție a lui Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă a contraatacat și a anunțat că va publica stenograma conversației cu Zelinski. Partea ucraineană a fost de acord, a scris Donald Trump pe Twitter. Președintele american este convins că textul îl va disculpa și că va arăta că democrații au lansat o nouă vânătoare de vrăjitoare împotriva sa.

„Secretarul de Stat Pompeo a primit voie de la guvernul Ucraine să publice stenograma convorbirii telefonice pe care am avut-o cu președintele lor. Nici ei nu înțeleg care e treaba. O totală vânătoare de vrăjitoare și înșelăciune din partea democraților” a scris Trump pe Twitter.

Anterior, președintele american a spus că demersul democraților privind suspendarea sa este hărțuire, deoarece acuzatorii nici nu au văzut ce a vorbit cu Zelenski.

Întregul caz al oponenților lui Donald Trump se bazează pe un denunț făcut de o persoană care ar cunoștință de conversație. Casa Albă a anunțat și că va publica textul acelui denunț.

„Pelosi a riscat enorm prin începerea formală a audierilor pentru suspendare, după luni de rezerve, aparent fără să știe conținutul niciunui document. Dacă informațiile din ambele documente nu susțin seriozitatea acuzațiilor pe care le-a formulat împotriva lui Trump, ea ar putea să pară că a exagerat” a scris CNN.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here