„Trumpty Dumpty”, noua poreclă a lui Trump dată de tabloidul lui Rupert Murdoch

Tabloidul newyorkez New York Post al lui Rupert Murdoch, care deţine şi televiziunea conservatoare Fox News, care-l susţine neclintit, din 2016, pe Donald Trump, îl atacă acum pe miliardar, pe prima pagină, etichetându-l ”Trumpty Dumpty”, după rezultatul obţinut de republicani, marţi, în alegerile de la junmătate de mandat şi îl susţine pe Ron DeSantis, scrie News.ro.

Alegerile americane de la jumătate de mandat sunt întotdeauna un fel de referendum privind administraţia la putere, dar în acest an ”midterms” au fost un moment al adevărului şi pentru fostul locatar al Casei Albe, care a susţinut numeroşi candaţi înainte de scrutin şi care visa la un adevărat tsunami republican atât în Congres, cât şi la conducerea statelor, care să-i faciliteze întoarcerea la Casa Albă în 2024.

Rezultatele dezamăgitoare ale Partidului Republican, înfrăngerea unor apropiaţi ai miliardarului în state-cheie şi realegerea spectaculoasă a rivalului său Ron DeSantis în funcţia de guvernator al Floridei nu au fost deloc la înălţimea aşteptărilor lui Donald Trump.

Contestări aprige ale miliardarului se fac deja auzite, inclusiv în rândul mişcării acestuia.
Donald Trump şi-a pierdut atât de mult strălucirea, încât acest tabloid conservator, care-i este apropiat istoric, nu a ezitat să-l ia în derâdere pe prima pagină.

Tablodul New York Post publică pe prima pagină un Donald Trump cu o faţă enormă, în formă de ou, la cămaşă şi cravată, şezând pe un zid, în faţa unei reşedinţe care pare să se inspire din reşedinţa miliardarului din Florida, Mar-a-Lago.

Titlul şi explicaţia sunt acerbe,

„Trumpty Dumpty”, proclamă titlul, iar într-un paragraf explicativ tablloidul scrie că ”Don (care nu a reuşit să construiască un zid) a luat o căzătură mare – oare oamenii din GOP vor putea să refacă Partidul (Republican)?”.

Este vorba despre parodierea unei zicale foarte familiară publicului anglo-saxon, care pune în scenă un personaj reprezentat sub forma unui ou – „Humpty Dumpty stătea pe zid, Humpty Dumpty a căzut rău, toţi caii regelui şi toţi oamenii săi n-au putut să-l adune pe Humpty Dumpty”.

Acest personaj de tot râsul apare în ”Alice în Ţara Minunilor” a lui Lewis Carroll.

New York Post s-a întors împotriva lui Donald Trump prima oară miercuri, când a sărbătorit pe prima pagină triumful republicanului Ron DeSantis în Florida.

Guvernatorul, care ar putea fi rivalul lui Donald trump în 2024, apare pe prima pagină, pe fundalul stragului american, împreună cu soţia şi copiii, sub titlul „DeFUTURE”, un joc de cuvinte uşor, dar limpede.

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here