Tudor Gheorghe, apărat de propaganda rusă. Sputnik ceartă SRI, Zamfir și Grapini îi atacă pe Caramitru și Funeriu

Site-ul dedicat României al grupului Sputnik, organul de propagandă al Rusiei, publică o serie de materiale în apărarea lui Tudor Gheorghe, atacându-i pe Andrei Caramitru și pe fostul ministru al Educației Daniel Funeriu, care au avut o poziție critică față de spectacolul „Degeaba 30”, care a stârnit controverse în presa românească.

Într-un articol, Sputnik o citează pe Oana Zamfir, prezentatoarea postului Antena 3, care îi numește „creaturi” pe Caramitru și Funeriu. „Mi-e silă să repet ce au scris aceste creaturi, acești neica nimeni, două creaturi care nu știu ce vorbesc”, citează Sputnik România, numind-o pe Oana Zamfir „apreciata jurnalistă”.

„Apreciata teleastă a spus adevărul în față: «Nu am nicio ezitare să spun că acest Caramitru jr. este un neica nimeni – pot să-i spun mai rău decât atât, dar cred că s-a prezentat singur de-a lungul timpului, pe chestiuni economice, de societate»”, subliniază Sputnik, apoi autorul materialului se avântă într-un ferpar „justițiar”.

„Ori, adevărul este că batjocorirea unor personalități a devenit o practică pentru unele personaje, multe niște nulități, de a se «afirma», mai ales pe calea rețelelor de socializare. Și, desigur, oameni de atitudine cum sunt Oana Zamfir sau Mircea Badea nu pot să nu ia atitudine în fața unor asemenea nerușinări. Din păcate, nu există și un instrument legal care să prevină, să cenzureze și chiar să pedepsească aceste mizerii; dimpotrivă, se poate observa că Facebook tolerează indivizi care insultă, dar blochează pentru anumite atitudini politice. Iar SRI și ANCOM permit acestei rețele private de o forță extraordinară să practice propria cenzură – sau chiar să promoveze anumite demersuri periculoase – cum ar fi campanii de denigrare și incitare, dau chiar pregătirea unor acțiuni împotriva unor instituții, unele chiar cu elemente de violență”, scrie Sputnik.  

Daniel Zamfir: „Cum mai dați ochii, în viața asta, cu maestrul Tudor Gheorghe?”

Într-o altă știre este citată o postare de pe Facebook a senatorului PSD Daniel Zamfir, soțul Oanei Zamfir.  „Odrasla celebrului actor Ion Caramitru, dincolo de faptul că orbit de ură fiind, nu înțelege nimic din «manifestul Degeaba», zice despre maestrul Tudor Gheorghe că e un ticălos. Maestre Ion Caramitru – ca privilegiat al vremurilor de după și înainte de Revoluție – de ce tăceți mâlc? Cum mai dați ochii, în viața asta, cu maestrul Tudor Gheorghe? Măcar din solidaritate de breaslă și mai ales că știți ce reprezintă Tudor Gheorghe pentru cultura romanească, o urecheală publică a răzvrătitului fecior era necesară. Și niște scuze pubilce pentru mizeria odraslei cred că ar fi meritat, dle fost ministru al culturii…”, a scris pe Daniel Zamfir pe rețeaua de socializare.

Grapini: „Să vă fie rușine!”

Într-un alt material Sputnik este citată europarlamentara Maria Grapini. „Maria Grapini nu se dezminte, dovedind că își merită cu prisosință calificativul de europarlamentarul anului 2019 (titlu atribuit de Sputnik – n.r.)”, debutează elogios știrea

„Reacție la aberațiile și vulgaritățile a doi indivizi la adresa Marelui om de cultura Tudor Gheorghe. Cum îndrăzniți voi, cei doi cărora îmi este greu să vă pronunț numele – voi care nu ați făcut nimic, dar nimic bun pentru țară, să jigniți, să acuzați un om de cultură de talia Maestrului Tudor Gheorghe? Să vă fie rușine! Dar cum aveți obrazul gros, sigur nu vă e!”, a comentat Grapini într-o postare pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here