Turnul Eiffel şi Palatul Versailles, închise marţi din cauza protestelor faţă de reforma pensiilor

Sursa: Pixabay

Arcul de Triumf din Paris, Turnul Eiffel şi Palatul Versailles au fost din nou închise pentru vizitatori marţi, în cea de-a 10-a zi de proteste faţă de reforma pensiilor din Franţa, informează AFP.

Apelul la grevă lansat de cele două sindicate ale angajaţilor din Societatea de exploatare a Turnului Eiffel (SETE), CGT şi FO, a făcut ca celebrul turn din centrul Parisului „să nu dispună de forţă de muncă pentru a se deschide”, a precizat SETE, însă esplanada sa rămâne accesibilă, potrivit Agerpres.

Accesul în spaţiul situat între cele patru picioare ale monumentului, protejat printr-un perete din sticlă, a fost într-adevăr asigurat de un prestator de servicii de securitate, al cărui personal angajat era prezent la faţa locului, potrivit aceleiaşi surse. Din acest motiv, controalele de securitate au avut loc în continuare la punctele de intrare.

„Angajaţii urmează exemplul grevei naţionale”, dar nu există „o blocare a accesului” în monument, unul dintre cele mai vizitate din lume, au precizat reprezentanţii SETE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here