Ucraina a identificat soldatul său decapitat şi posibilii autori din rândul trupelor ruse

Sursa: X

Autorităţile ucrainene au identificat soldatul decapitat şi de asemenea comandanţii ruşi presupuşi responsabili pentru această crimă comisă pe frontul din regiunea Doneţk în estul Ucrainei, a anunţat miercuri procurorul general al Ucrainei, Andrii Kostin, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Soldatul ucrainean decapitat a fost găsit marţi, cu capul separat de restul corpului, în interiorul unui blindat avariat al armatei ucrainene. Numele soldatului nu poate fi deocamdată dezvăluit din motive de procedură, a indicat procurorul.

„Orice lider mondial care dă mâna cu (preşedintele rus Vladimir) Putin trebuie să ştie că strânge mâna unei persoane care tolerează asasinate barbare”, a mai declarat procurorul general al Ucrainei.

De la începutul războiului declanşat de Rusia în februarie 2022, ambele tabere s-au acuzat reciproc de execuţii ale unor soldaţi în timp ce aceştia se predau ori erau deja prizonieri, unele fiind înregistrate şi postat pe internet.

Într-un astfel de caz, Ucraina a acuzat în februarie Rusia că a executat la periferia oraşului Avdiivka opt prizonieri de război ucraineni şi a difuzat imagini filmate din dronă ce arată un soldat rus împuşcând într-o tranşee doi soldaţi ucraineni care nu-i opun rezistenţă.

La rândul ei, Rusia a acuzat armata ucraineană în noiembrie 2022 de execuţia sumară a 12 soldaţi ruşi după difuzarea unei înregistrări video în care se vede cum aceştia se predau în faţa trupelor ucrainene, iar apoi în imagini apar cadavrele acestor soldaţi cu feţele la pământ.

În martie 2023, un video ce părea să arate un soldat ucrainean prizonier, executat prin împuşcare după ce a strigat „glorie Ucrainei”, a devenit viral.

Ucraina rezistă pe tot frontul, în timp ce Rusia intensifică asaltul în Doneţk şi Lugansk

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here