Ucraina afirmă că ar putea fi provocată de „agresiunea” rusă în conflictul din Donbas

Ministrul ucrainean al Apărării, Andrii Taran, a afirmat sâmbătă că ţara sa ar putea fi provocată de agravarea situaţiei de către Rusia, în conflictul din regiunea Donbas, din estul Ucrainei, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Taran a spus că acuzaţiile ruseşti referitoare la drepturile vorbitorilor de limbă rusă ar putea fi un motiv pentru reluarea agresiunii armate împotriva Ucrainei.

„În acelaşi timp, trebuie remarcat faptul că intensificarea agresiunii armate a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei este posibilă numai dacă se ia o decizie politică adecvată la cel mai înalt nivel de la Kremlin”, a afirmat ministrul într-un comunicat.

Kievul a dat semnalul de alarmă în legătură cu o acumulare de forţe ruseşti lângă graniţa dintre Ucraina şi Rusia şi cu privire la creşterea violenţei de-a lungul liniei de contact care separă trupele ucrainene şi separatiştii susţinuţi de Rusia în Donbas.

Mişcările militare ruseşti au alimentat îngrijorarea că Moscova se pregăteşte să trimită forţe în Ucraina.

Kremlinul neagă că trupele sale sunt o ameninţare, dar spune că vor rămâne în zonă atât timp cât consideră potrivit.

Un oficial de rang înalt de la Kremlin, Dmitri Kozak, a declarat săptămâna trecută că Rusia va fi nevoită să-şi apere cetăţenii din estul Ucrainei, în funcţie de amploarea conflictului militar de acolo.

Secretarul de stat american Antony Blinken şi omologii săi francezi şi germani au cerut vineri Rusiei să oprească creşterea efectivelor armate în zonă şi şi-au reafirmat sprijinul pentru Kiev în confruntarea cu Moscova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here