Ucraina anunță că a doborât 15 din cele 25 de drone lansate de Rusia asupra Odesei

Sursa foto: wikipedia

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât 15 din cele 25 de drone explozive lansate de Rusia în cursul nopţii de duminică spre luni asupra regiunii Odesa, în sudul Ucrainei, unde o instalaţie de infrastructură a fost lovită, au declarat luni oficialităţi militare şi regionale, notează Reuters, citată de Agerpres.

Zece drone de tip Shahed au fost doborâte deasupra oraşului-port Odesa de la Marea Neagră, a indicat armata ucraineană într-un comunicat.

„Un alt atac masiv cu drone al ruşilor în timpul nopţii trecute în regiunea Odesa. Activitatea de luptă a durat o oră şi jumătate”, a indicat Oleh Kiper, guvernatorul regiunii Odesa.

„Unităţile de apărare antiaeriană au respins mai multe valuri de Shahed venind dinspre Marea Neagră prin manevre complexe şi între clădiri rezidenţiale şi cartiere industriale, ceea ce a îngreunat munca de apărare aeriană”, afirmat el.

Potrivit acestuia, au fost avariate o facilitate de infrastructură, o clădire administrativă şi mai multe clădiri comerciale. În cursul dimineţii nu existau informaţii despre eventuale victime.

Regiunea Odesa din sudul Ucrainei a fost vizată de şase atacuri cu drone lansate de Rusia de la începutul acestei luni.

Rusia şi-a intensificat bombardamentele asupra porturilor ucrainene, între care şi Odesa, şi a infrastructurii cerealiere după ce, în vară, Moscova a renunţat la un acord încheiat sub egida ONU şi a Turciei care permitea efectuarea unor exporturi de alimente, în pofida războiului, care a intrat recent în al treilea an.

De atunci, Ucraina – un producător şi exportator major de produse agricole – a creat un coridor alternativ pentru a-şi expedia produsele prin porturile sale de la Marea Neagră de lângă Odesa.

Oficiali ucraineni au declarat că exporturile de diferite mărfuri – inclusiv cereale şi metal – din porturile ucrainene de la Marea Neagră au atins luna trecută aproape nivelurile de dinaintea invaziei.

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat duminică seara târziu că armata rusă a lansat 175 de drone asupra diferitelor ţinte în Ucraina de la începutul lunii martie. Ucraina a doborât 151 dintre ele, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here