Ucraina îl decorează pe Alain Delon pentru a-i mulţumi pentru sprijinul său

Sursa foto: rnews.ru

Ucraina a decis să îi acorde Ordinul de Merit actorului francez Alain Delon pentru a-i mulţumi astfel pentru sprijinul acordat ţării atacate de către Rusia, a anunţat joi ambasadorul ucrainean în Franţa, Vadim Omelcenko, la postul TV5, informează AFP.

„Încă din prima zi a războiului, Alain Delon a vorbit mult în sprijinul Ucrainei. Pentru noi, este un simbol, este important”, a precizat Ambasada Ucrainei la Paris, reamintind că renumitul actor a participat în 2022 la o discuţie cu preşedintele Volodimir Zelensky şi că a citit, de asemenea, texte ale poetului ucrainean Taras Şevcenko în timpul unei emisiuni de televiziune, potrivit Agerpres.

Pe un platou al postului TV5, ambasadorul Vadim Omelcenko s-a adresat direct starului francez: „Domnule Delon, dragă Alain, ştiu că nu vă aflaţi într-o situaţie foarte simplă şi ţin să vă spun că nu sunteţi singur. Aveţi mulţi admiratori şi oameni care vă iubesc. Eu şi poporul meu suntem mereu alături de dumneavoastră”.

Alain Delon, în vârstă de 88 de ani, un monstru sacru al cinematografiei franceze, este grav bolnav şi se află în centrul unui „război” fratricid purtat de cei trei copii ai săi, fiecare dintre ei susţinând că doreşte să îl protejeze. Actorul a fost plasat sub tutelă de către justiţie.

Încă de la începutul invaziei masive declanşate de trupele Moscovei în Ucraina, în februarie 2022, Alain Delon şi-a exprimat sprijinul pentru autorităţile de la Kiev.

ANALIZĂ – Războiul din Ucraina reaprinde dezbaterea privind reintroducerea serviciului militar obligatoriu în ţări europene

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here