Un strănepot îndepărtat al lui Napoleon I, candidat pentru Parlamentul European

Sursa foto: Wikipedia

Un strănepot îndepărtat al lui Napoleon I, Joachim Murat, va candida la alegerile europene pe o listă suveranistă, a anunţat el vineri într-un comunicat de presă pentru AFP, notează Agerpres.

Joachim Murat, în vârstă de 50 de ani, se prezintă ca descendent al mareşalului Imperiului şi rege de Napoli Joachim Murat (1767-1815), care a fost cumnatul lui Napoleon I prin căsătoria sa cu sora acestuia, Caroline Bonaparte.

El se va afla pe poziţia a treia pe lista „Noi Poporul”, condusă de Georges Kuzmanovic, fost purtător de cuvânt al La France Insoumise (Franţa Nesupusă, extrema stângă), un partid francez pe care l-a părăsit în 2018 pentru a-şi fonda mişcarea Republique Souveraine (Republica Suverană).

Potrivit lui Murat, pe listă vor figura, de asemenea, Philippe Gregoire, fermier şi preşedinte al SAMU Social Agricole, o asociaţie care apără fermierii aflaţi în dificultate, şi scriitorul francez Olivier Delorme.

Fost ofiţer paraşutist, Joachim Murat se prezintă ca fiind „pasionat de Franţa şi de modelul său social, care nu mai poate suporta distrugerea sa programată de către susţinătorii Europei federaliste”.

Pentru el, „este timpul să dăm puterea înapoi naţiunilor şi popoarelor, în faţa unei birocraţii europene opresive şi a unei elite politice care a trădat principiile fundamentale ale democraţiei, suveranităţii şi libertăţii”.

Ucraina anunţă că a fost dejucat un complot de asasinare a preşedintelui Zelenski. Cine este presupusul criminal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here