Ucraina, nevoită să limiteze consumul de energie

Sursa: captură video

Pentru a face faţă distrugerii infrastructurii sale de către armata rusă pe măsură ce iarna se apropie, Ucraina începe de joi să-şi reducă consumul de energie. Preşedintele Volodimir Zelenski a cerut populaţiei să se pregătească pentru „toate scenariile posibile”, relatează News.ro.

Pe măsură ce bombardamentele au continuat miercuri în Ucraina, inclusiv în capitală, Kievul a acuzat Rusia că pregăteşte o „deportare în masă” a oamenilor din teritoriile recent anexate şi că a recrutat cu forţa cetăţenii ucraineni în armata sa.

În discursul său de miercuri seara, Zelenski a spus că forţele ucrainene au doborât 21 de drone iraniene miercuri, dintre care zece se îndreptau spre Kiev. „Din păcate, au existat şi explozii şi alte pagube grave aduse infrastructurii”, a deplâns el.

El le-a cerut ucrainenilor să-şi limiteze consumul de energie electrică începând de joi, ora 07:00 (04:00 GMT). Un apel transmis de primarul din Kiev Vitali Kliciko, care le-a cerut alegătorilor săi să nu mai folosească cuptoarele cu microunde, aparatele de aer condiţionat, ceainicele electrice sau încălzitoarele electrice între orele 7:00 a.m. şi 11:00 p.m.

Preşedinţia ucraineană a anunţat joi „restricţii pentru furnizarea de energie electrică” în toată Ucraina şi crearea de puncte mobile de alimentare cu energie electrică pentru infrastructură..

„Ne pregătim pentru toate scenariile posibile pe măsură ce se apropie iarna”, a spus Zelenski. „Ne aşteptăm ca teroarea rusă să fie îndreptată împotriva instalaţiilor energetice până când, cu ajutorul partenerilor noştri, vom putea distruge 100% dintre rachete şi drone”, a adăugat el.

Uniunea Europeană pregăteşte sancţiuni împotriva Iranului, acuzat că a furnizat Rusiei drone armate pentru a lovi Ucraina. Şi, la ONU, Consiliul de Securitate s-a reunit timp de două ore cu uşile închise, miercuri, pe acest dosar.

France Presse: Mercenarii Wagner, auxiliari deveniţi indispensabili pentru armata rusă în Ucraina

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here