Ucraina protestează faţă de punerea în scenă a unei opere ruse la La Scala din Milano

Sursa foto: wikipedia

Un diplomat ucrainean i-a scris directorului operei La Scala din Milano şi liderilor politici locali pentru a protesta împotriva planului de a pune în scenă opera rusă ‘Boris Godunov’ luna viitoare, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Andri Kartîş, care conduce consulatul Ucrainei din Milano, a spus că astfel de spectacole nu ar trebui folosite pentru a sprijini „potenţiale elemente de propagandă”, a relatat joi agenţia italiană de ştiri ANSA.

‘Boris Godunov’ a fost compusă de Modest Musorgski în secolul al 19-lea. Bas-baritonul rus Ildar Abdrazakov şi soprana rusă Anna Denisova sunt distribuiţi în rolurile principale din această producţie, care va deschide noul sezon de la La Scala la începutul lui decembrie. Evenimentul este unul dintre punctele de atracţie din calendarul cultural al Italiei.

Andri Kartîş a acuzat Rusia că „se foloseşte de cultură pentru a da greutate pretenţiilor sale de măreţie şi putere” după invazia sa din Ucraina în februarie.

Mai multe asociaţii ale ucrainenilor din Italia au protestat de asemenea împotriva alegerii operei clasice a lui Musorgski într-o asemenea perioadă. Ele au cerut punerea în scenă a unei alte opere şi ca nicio lucrare rusă să nu fie folosită până nu se va încheia războiul.

Dominique Meyer, directorul artistic al operei, a declarat în iunie, la prezentarea programului, că nu intenţionează să boicoteze cultura rusă.

Reuters precizează că La Scala nu reacţionase încă joi.

O sursă apropiată de acest caz a spus că este prea târziu să se mai schimbe planurile pentru seara de deschidere a stagiunii, pentru că ele s-au stabilit cu mult timp în urmă şi decorurile sunt deja instalate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here