Ucrainenii au dat încă o lovitură dureroasă rușilor

Generalul Roman Kutuzow (foto) a murit în satul Mykołajiwka, lângă Popasna, în regiunea Luhansk. Postul rusesc WGTRK susține că ofițerul a murit „conducându-și subordonații la atac”, scrie onet.pl. Știrea este confirmată și de Ukrainskaia Pravda.

Statul major al armatei ucrainene a declarat duminică seara că trupele ruse au efectuat „operațiuni de asalt” în zonele Mykolaivka și Belogorovka și au suferit „pierderi semnificative în militari și echipamente”.

Nu se știe ce unitate era comandată de generalul Roman Kutuzov. Șeful administrației militare regionale ucrainene de la Odesa, Serghei Braczuk, a spus că armata a condus corpul armatei separatiste din autoproclamata Republică Populară Donețk.

*Generalul Roman Kutuzov a murit. „Îi plăceau foarte mult metodele lui Jukov”

Ofițerul marinei ucrainene Dmitri Ivanov a scris pe rețelele de socializare că comandantul rus a fost ucis în urma tirurilor de artilerie ucraineană.

„A devenit celebru ca un om căruia i-au plăcut foarte mult metodele domnului Jukov”, a adăugat el, amintindu-și de celebrul comandant al URSS. El a explicat că generalul Kutuzov a trimis două brigăzi la asalt, care au suferit pierderi grele și, prin urmare, a fost obligat să susțină atacul personal.

 

*Un alt general rus a murit

Există puține informații despre comandantul rus în sursele deschise. În 2019, el a fost listat pe site-ul Ministerului rus al Apărării drept un comandant temporar al Armatei a 29-a. În 2020, în orașul Chita din regiunea Zabaikalsky, a comandat parada cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la victoria în Marele Război Patriotic.

Kutuzov este al patrulea general a cărui moarte în războiul din Ucraina este confirmată de diverse surse oficiale din Rusia. Autoritățile ucrainene au raportat moartea a cel puțin șapte generali, dar cel puțin doi dintre ei s-au dovedit a fi mai târziu în viață, ceea ce a fost verificat de postul BBC în limba rusă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here