Purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedüs Csilla, l-a contrazis, sâmbătă, pe Dan Barna, afirmând că problema clivajului etnic nu trebuie depăşit, ci rezolvat. Hegedüs Csilla a adăugat că liderul USR se comportă ca un copil mic care nu vrea să vadă problemele din jurul lui.

„Astăzi Dan Barna la Târgu Mureş a declarat că chestiunea etnică trebuie depăşită. Nu credem că trebuie depăşită, trebuie rezolvată şi noi acest lucru ne propunem şi pentru acest lucru lucrăm de ani de zile. Se comportă ca un copil mic, se comportă ca cineva care îşi închide ochii şi pur şi simplu nu vrea să vadă problemele. Am o singură întrebare: ce a făcut el în ultimii ani ca această problemă să fie rezolvată încă o dată şi nu depăşită?”, a declarat, sămbătă, purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedüs Csilla.

Reacţia vine în contextul în care preşedintele USR, Dan Barna, a declarat la Târgu Mureş, că România trebuie să depăşească acest clivaj etnic, în care fiecare votează cu etnia lui. El crede că în România cetăţenia e mai mult decât apartenenţa la o minoritate, e apartenenţa la o ţară europeană.

„Această temă trebuie depăşită, tinerele generaţii şi noile generaţii dau acest exemplu şi încurajez în continuare, fiind aici, în Târgu Mureş, şi pe maghiari, şi pe români să vină în USR, să vină în PLUS, pentru că de fapt trebuie să salvăm şi să reparăm România. Într-o Românie civilizată, modernă, educată, într-o România în care dincolo de libertate aduce şi bunăstare, chestiunea etnică trebuie depăşită şi eu consider că nu ar mai trebui să fie de actualitate”, a afirmat Barna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here