”Ultimul mohican” al lui Ion Iliescu în Guvern, Victor Opaschi – eliberat din funcţia de secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Culte

Victor Opaschi a fost eliberat, la cerere, din funcţia de secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Culte, printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, informează Agerpres.

Decizia a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

Până la numirea conducătorului instituţiei publice, în condiţiile legii, Florinel-Irinel Frunză, director în cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte, exercită atribuţiile secretarului de stat al Secretariatului de Stat pentru Culte, printr-o altă decizie a premierului.

De peste 10 ani la conducerea Cultelor, cel mai longeviv secretar de stat din toată istoria postdecembristă, Victor Opaschi era printre puținii oameni din vechea gardă a lui Ion Iliescu. El a fost dealtfel și consilier prezidențial al lui Ion Iliescu.

A urmat cursurile Facultății de Istorie-Filosofie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, luându-și diploma de licență în 1971.

Între anii 1971–1982 a fost cercetător științific la Institutul de Științe Politice, iar între 1984–1989 a fost profesor de istorie la Liceul de Artă „George Enescu” din București.

În 1990 a devenit Consilier de Stat pentru Cultură și Culte la Președinția României, post pe care l-a ocupat în perioadele 1990-1996 și 2000-2004. În perioada 2012-2013 a fost Secretar de Stat pentru Cultură și Culte în Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, iar din 2013 și până în prezent este Secretar de Stat la Secretariatul de Stat pentru Culte.

Surse: Agerpres, wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here