Un antioxidant-minune poate combate coronavirusul

Un antioxidant care este eliberat în mod natural de corpul uman, în timpul activităților sportive, joacă un rol crucial în combaterea Covid-19, potrivit unui studiu recent.

Descoperirea a fost făcută de profesorul Zhen Yan, de la Universitatea din Virginia, care a constatat că antioxidantul Extracellular superoxide dismutase (EcSOD) contribuie la combaterea infecției cu noul coronavirus, potrivit Everyday Health.

Profesorul Zhen Yan a ajuns la concluzia că acest antioxidant previne riscul apariţiei sindromului ARDS, cel care afectează grav sistemul respirator şi este printre factorii declanșatori ai îmbolnăvirii cu Covid-19.

De multe ori spunem că sportul e un medicament. Chiar dacă, în continuare, aflăm lucruri noi despre beneficiile obţinute prin exerciţii făcute, în mod regulat, nu e nevoie să aşteptăm până vom afla totul. Prin activităţi sportive, putem beneficia de efectele pozitive ale antrenamentelor fizice, despre care deja avem date concrete”, a declarat profesorul american.

Mișcarea este recomandată și de medicii care tratează forme severe de Covid-19, pentru că reglează glicemia.

Hiperglicemia lovește direct sistemul imunitar, în cazul oricărei infecții virale.

Studiul făcut la Universitatea din Virginia arată că antioxidantul Ec SOD apare în timpul mișcării în mușchi. Apoi, prin circulație, se lipește de organele vitale.

Reduce substanțial riscul simptomelor severe respiratorii, asociate Covid-19. În același timp, mișcarea reglează glicemia și ajută astfel sistemul imunitar.

Glicemia crescută, chiar în cazul persoanelor care nu suferă încă de diabet, întreține orice infecție, spun medicii care tratează forme severe Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here