Ultima nuntă a lui Ilie Năstase ar putea duce la caterisirea unui preot. Ce regulă a încălcat tenismenul

Sursa: Facebook

Tradiția controverselor din jurul căsniciilor lui Ilie Năstase nu a fost ruptă nici de cel mai proaspăt mariaj al fostului tenismen.

În 6 iunie, Ilie Năstase (74 de ani) s-a căsătorit pentru a cincea oară, slujba fiind oficiată la o mănăstire din Techirghiol, județul Constanța. Ea avut loc la mai bine de un an de la căsătoria civilă dintre Năstase și constănțeanca Ioana Simion (44 de ani).

Însă, canoanele bisericești prevăd că nicio persoană nu poate fi cununată religios mai mult de trei ori, iar preoții care oficiază slujbe încălcând acest canon riscă excluderea din preoțime. În plus, printr-o decizie a Sinodului BOR, din 2013, e interzisă organizarea de cununii religioase și botezuri în afara bisericilor. Nu este permisă nici măcar în mânăstiri!

Cei doi s-au unit religios după ce, în prealabil, Ioana depusese actele de divorț. Momentul a fost povestit de Ioana Năstase. „Ilie devenise un pic mai agitat, nu ne mai prea înțelegeam, vorbeam singură. Am mers de două ori să înaintez cererea de divorț și, în ziua în care vorbisem cu avocata mea, eu mă aflam cu Ilie în mașină și i-am spus că merg să depun actele. Atunci m-a făcut să plâng. Mi-a spus că nu e nevoie să mai merg la avocat, că-mi oferă divorțul la notar, doar să îi împlinesc o singură dorință. Dorința de a fi mireasă. Și după îmi promite că mergem la notar și divorțăm. Atunci mi-au dat lacrimile”, a spus Ioana Năstase, conform spynews.ro.

Cealaltă latură a „romantismului” neînțeles dintre cei doi a fost expusă presei de Ilie Năstase: „Știu că ea nu s-a căsătorit prima dată în rochie de mireasă și că își dorea foarte mult acest lucru. După ce am cucerit-o, am renunțat la divorț. Acum poate facem și un copil, dacă tot zice că mă iubește așa mult. Mai ales că tot îmi zice de când ne-am cunoscut că își dorește o fetiță, pentru că deja are un băiat”.

Ilie și Ioana Năstase au fost cununați de Ciprian Marica și Ioana Marcu, un cuplu zguduit anul acesta de un scandal de adulter. Marica a fost filmat, într-un hotel din Cluj, de soțul amantei sale, dialogul dintre cei doi și imaginile au fost publicate pe internet.

Potrivit presei tabloide, după cununie, mirii și invitații lor însoțiți au petrecut la restaurantul Caelia Beach, de la malul mării, în stațiunea Mamaia. Plaja de 10.000 de metri pătrați, pe care se află restaurantul, este administrată de Ciprian Marica. În apropiere, Ilie Năstase deține un apartament de lux.

Nunțile lui Năstase din ultimii 50 de ani

Manechinul belgian, Dominique Grazia, a fost prima soție a lui Ilie Năstase, cei doi căsătorindu-se în 1972. Căsnicia lor a rezistat până în 1980.

În 1984, Năstase s-a însurat din nou, de data asta cu actriţa Adelaide Alexandra King. Au trăit împreună până în 2003 și au doi copii.

În 2004, Ilie Năstase s-a căsătorit pentru a treia oară, cu fotomodelul Amalia Teodorescu. Are cu ea două fiice, Alessia şi Emma Alexandra. Al patrulea mariaj a fost cel din 2013, cu Brigitte Sfăt, de care a divorţat în 2018.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here