Un avion cu 28 de oameni la bord a dispărut de pe radare în Extremul Orient rus. Aeronava s-ar fi prăbușit în mare

Un avion cu 28 de persoane la bord a dispărut marți în regiunea Kamceatka din Extremul Orient rus, au anunțat oficialii locali.

Avionul AN-26, cu 22 de pasageri și 6 membri ai echipalului la bord, care zbura din orașul Petropavlovsk-Kamchatski spre localitatea Palana, nu a făcut o comunicare programată. Potrivit ministerului local al transporturilor, aparatul a dispărut și de pe radare, relatează Bloomberg.

O anchetă a fost lansată și o misiune de căutare este în desfășurare.

Două elicoptere au fost mobilizate pentru a căuta aparatul care, potrivit unor surse, ar fi putut să se prăbuşească în mare sau să se izbească de sol lângă o mină de cărbune de lângă Palana, relatează Agerpres.

Diverse ipoteze sunt evocate cu privire la soarta aeronavei.

O sursă declară agenţiei oficiale ruse de presă Tass că avionul s-ar fi prăbuşit în mare, iar altă sursă declară Interfax că aeronava s-ar prăbuşit în apropierea unei mine de cărbune, în propiere de Palana.

Două elicoptere au fost trimise în căutarea avionului, iar echipe de salvatori sunt pregătiţi să intervină, potrivit agenţiilor ruse de presă.

Rusia este afectată de mult timp de o proastă reputaţie în domeniul securităţii aeriene.

O mentenanţă tehnică proastă şi reglementări de securitate neriguroase au marcat pe termen lung sectorulaeronautic rus.

Un ultim accident grav a avut loc în 2019, o aterizare forţată a unui avion de tip Suhoi Superjet, aparţinând companiei aeriene naţionale Aeroflot, care a luat foc pe pista unui aeroport din Moscova, un accident soldat cu 41 de morţi.

În februarie 2018, un avion de tip An-148 aparţinând companiei Saratov Airlines s-a prăbuşit, la scurt timp după decolare, de la Moscova, iar cele 71 de persoane de la bord au murit. O anchetă a stabilit că o eroare umană se afla la originea acestui accident.

Transportul aerian are loc adesea în condiţii de zbor dificile în regiuni izolate din Arctica şi Extremul Orient rus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here