Un bărbat care a ameninţat că îl va ucide pe premierul Spaniei a fost condamnat la 7 ani de închisoare

Înalta Curte a Spaniei a condamnat un agent de securitate în vârstă de 65 de ani la o pedeapsă cu şapte ani şi jumătate de închisoare pentru că a discutat despre asasinarea premierului spaniol Pedro Sanchez, într-o conversaţie pe WhatsApp în 2018 şi pentru deţinerea de arme ilegale, relatează Reuters, citată de News.ro.

Manuel Murillo Sanchez a fost condamnat la doi ani şi jumătate pentru tentativă de omor şi cinci ani pentru deţinere de arme de război, se arată într-un document al instanţei de judecată publicat marţi. De asemenea, bărbatului i s-a interzis să deţină arme de foc în următorii opt ani.

El poate face recurs.

În august 2018, Murillo s-a oferit să îl ”vâneze” pe Sanchez ”ca pe o căprioară şi să îi pună capul într-un horn”, după ce guvernul spaniol a ordonat ca trupul fostului dictator Francisco Franco să fie exhumat dintr-un mausoleu de stat de lângă Madrid.

Chiar dacă Franco a murit în 1975, opinia publică spaniolă este încă divizată în privinţa războiului civil spaniol din perioada 1936-1939, care a sfâşiat familii şi comunităţi, iar moştenirea dictaturii a persistat.

În ultimii 20 de ani, încercările guvernelor de stânga de a elimina rămăşiţele dictaturii au provocat furia grupurilor marginale de extremă dreaptă.

În discuţiile de pe WhatsApp, Murillo a cerut ajutor pentru a organiza un atac şi s-a lăudat că deţine arme şi că este un trăgător cu precizie bună.

”Sunt lunetist şi, cu o împuşcătură precisă, Sanchez e terminat”, a spus el.

Judecătorii au respins afirmaţiile lui Murillo conform cărora era beat când purtat acele conversaţii. El a petrecut deja doi ani în arest preventiv între septembrie 2018 şi septembrie 2020, când a fost eliberat înaintea de pronunţarea sentinţei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here