Un copil de doi ani a supraviețuit după ce a fost înghițit de un hipopotam

Un băiețel în vârstă de doi ani din Uganda a scăpat cu viață după ce a fost înghițit și mai apoi regurgitat de un hipopotam înfometat. Animalul s-a speriat după ce a fost lovit cu pietre de un bărbat, potrivit Newsweek.

Copilul se juca în casa sa din localitatea Katwe Kabatoro, din districtul Kasese, vestul Ugandei, când a fost prins de un hipopotam și înghițit, cu capul înainte, a anunțat poliția locală.

 

 

Un bărbat pe nume Chrispas Bagonza a reușit să salveze băiatul aruncând cu pietre în hipopotam, care s-a speriat și a regurgitat apoi copilul, după care s-a retras în Lacul Edward, aflat la granița vestică a Ugandei cu Republica Democrată Congo.

„Acesta este primul incident de acest gen în care un hipopotam s-a rătăcit în afara lacului Edward și a atacat un copil mic”, a informat Poliția ugandeză într-un comunicat.

Dorim să le reamintim tuturor locuitorilor din consiliul municipal Katwe Kabatoro, care se află în Parcul Național Regina Elisabeta, să rămână vigilenți și să alerteze întotdeauna rangerii parcului cu privire la animalele care s-au rătăcit în cartierele lor„, au mai transmis reprezentanții Poliției.

Copilul a fost dus de urgență la spital, unde a fost tratat pentru răni minore și vaccinat împotriva rabiei. El a fost externat și se află acasă alături de părinții săi, mai precizează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here