Emil Constantinescu: Dacă eram un ticălos lipsit de scrupule, obţineam un referendum şi cu asta era compromisă definitiv ideea de monarhie

Fostul preşedinte al României Emil Constantinescu a subliniat că revenirea la monarhie se putea face doar prin referendul sau prin schimbarea Constituţiei, iar dacă ar fi fost ”un ticălos lipsit de scrupule” ar fi obţinut acest referendum, iar ideea de monarhie ar fi fost compromisă. Potrivit lui Constantinescu, susţinătorii monarhiei aveau ”maximum 7%”. În schimb, acum aceasta a rămas un ideal, notează News.ro.

Întrebat sâmbătă, în emisiunea Insider Politic de la Prima TV, dacă ar fi putut, în mandatul său de preşedinte al României, să facă mai mult pentru ideea de monarhie, Emil Constantinescu a precizat că el a decis ca Regele Mihai să vină în ţară.

Revenirea la monarhie se putea face prin referendum şi prin Constituţie. Iar în acel moment, în care eu eram preşedinte şi într-adevăr, l-am adus pe Regele Mihai prin decizia mea în ţară, cu efecte excepţionale asupra imaginii României şi a integrării în NATO şi UE, ca să o spunem direct, cu ajutorul monarhiilor constituţionale, aveam maximum 7 la sută”, a declarat Constantinescu.

Fostul şef al statului a adăugat că, dacă era lipsit de scrupule, obţinea un referendum în acest sens.

Într-adevăr, dacă eram un ticălos lipsit de scrupule, obţineam un referendum şi cu asta era compromisă definitiv ideea de monarhie. Aşa a rămas un ideal”, a mai spus Emil Constantinescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here