Un cunoscut vlogger britanic și o belarusă, arestați pe cosmodromul rus Baikonur

Doi cetăţeni străini, un britanic şi o belarusă, au fost arestaţi pe cosmodromul rus Baikonur, din Kazahstan, a anunţat sâmbătă seara șeful Agenţiei spaţiale ruse, Roscosmos, Dmitri Rogozin, transmite AFP, citată de Agerpres.

“La 18:10, ora Moscovei, o informaţie a fost primită de la Centrul spaţial (din Baikonur) privind reţinerea cetăţeanului britanic Rich Benjamin şi a cetăţenei belaruse Ţeliupa Alina”, a scris Rogozin pe canalul său de Telegram.

Aceste arestări au avut loc “în zona rampei de lansare 112”, a adăugat el. “Ambii se află la Departamentul de afaceri interne din oraşul Baikonur. Anchete sunt în curs (de desfăşurare). Legături sunt pe cale să fie stabilite”, cu privire la faptul dacă aceste persoane “sunt implicate în organizarea de acţiuni ilegale”, a mai scris oficialul rus.

Rogozin nu a făcut alte precizări cu privire la identitatea celor doi sau la natura faptelor care le sunt reproşate, dar a postat fotografii cu viza deţinută de Rich şi cu paşaportul Alinei Ţeliupa.

Potrivit Reuters, Benjamin Rich este un blogger britanic care are un canal pe YouTube despre călătorii, cu 3,3 milioane de urmăritori.

Rich este deținătorul vlogului ”Bald and Bankrupt”. El a publicat și o carte în 2018, sub pseudonimul Arthur Chichester: “Marginea arzătoare: călătorind prin Belarusul iradiat”, despre experiența lui în zonele afectate de dezastrul nuclear de la Cernobîl.

Marea majoritate a clipurilor lui sunt filmate în fostele state sovietice. Primele sale vloguri au fost făcute în India, după ce a rămas falit în urma eșecului unei afaceri proprii. Din momentul în care a ajuns în estul Europei, s-au înmulțit rapid și abonații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here