Un curier care a înscenat o tâlhărie ca să facă rost de bani pentru a acoperi o datorie, reținut de Poliția Hunedoara

Angajatul unei firme de curierat a înscenat un jaf, în Simeria, județul Hunedoara, spunând că a fost atacat cu spray lacrimogen și i-a fost furată suma de 18.000 de lei. În realitate, banii îi trebuiau ca să acopere o datorie mai veche, relatează Mediafax.

Polițiștii orașului Simeria au fost sesizați vineri seara de un tânăr de 22 de ani, din Deva, angajat al unei firme de curierat, care s-a plâns că, în timp ce se afla în localitatea Săulești, a fost tâlhărit și i-au fost furați peste 18.000 de lei de către persoane necunoscute, care i-ar fi pulverizat în față spray iritant-lacrimogen.

Polițiștii au început cercetări pentru tâlhărie calificată, însă, în urma investigațiilor s-a stabilit că tânărul a mințit.

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta a înscenat furtul sumei de bani respective pentru acoperirea unor datorii mai vechi și a fost ajutat în acest demers de alți trei tineri (doi tineri și o tânără, cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani)”, au transmis, sâmbătă, reprezentanții Poliției Hunedoara.

În fața noilor date, polițiștii au schimbat încadrarea juridică și fac cercetări pentru delapidare și inducerea în eroare a organelor judiciare.

Tânărul de 22 de ani a fost reținut, iar după percheziții la el acasă a fost recuperată suma de 11.000 de lei.

Ceilalți trei tineri care l-au ajutat să însceneze tâlhăria sunt cercetați pentru complicitate la delapidare și inducerea în eroare a organelor judiciare. Și ei au fost reținuți pentru 24 de ore. Toți patru urmează să fie prezentați instanței pentru luarea măsurilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here