Iordache pică pe moale. Ciolacu îi face cadou șefia Consiliului Legislativ, o funcție pe viață și cu un salariu de nabab

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Până acum, „rebranding”-ul PSD pare a se rezuma doar la o rotativă a cadrelor. Dacă pe Eugen Nicolicea liderul PSD, Marcel Ciolacu, a decis să-l tragă pe linie moartă, pentru Florin Iordache, celălalt artizan al măcelului legislativ din era Dragnea, are cu totul alte planuri, oferindu-i o funcție pe viață.

Potrivit surselor citate de Adevărul, Florin Iordache va fi votat marți în funcția de președinte al Consiliului Legislativ.

Chiar dacă nu a mai prins loc pe listele pentru parlamentare, fiind blocat de Paul Stănescu, neobositul „călău” de legislație penală va primi drept răsplată pentru serviciile sale o funcție pe viață. Fostul președinte al Consiliului Legislativ, Dragoș Iliescu, ocupa scaunul din 2003.

Iar sinecura va fi pe măsura longevității în post. Salariul anual al președintelui Consiliului Legislativ este de aproximativ 140.000 de lei (aproape 12.000 lei/lună).

Cu ce se ocupă Consiliul Legislativ

Consiliul Legislativ avizează toate proiectele de lege depuse în Parlament înainte să intre în dezbaterea celor două Camere. Şefii Consiliului Legislativ sunt numiţi prin votul senatorilor şi deputaţilor, dar legea nu prevede o limită de mandat şi nici o procedură prin care să poată fi revocaţi.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au prelungit din nou, până marţi ora 12.00, termenul pentru depunerea candidaturilor pentru funcţia preşedinte al Consiliului şi cea preşedinte al secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ. Motivul este că luni nu a fost depusă nicio candidatură. Marţi la ora 16.00 va fi plen reunit.

Sinecură printre fețe cunoscute

Dacă va primi undă verde, Iordache va face echipă la Consiliul Legislativ alături de alți trupeți din Guvernul Dăncilă, cum ar fi Toni Greblă, fost secretar general al cabinetului anterior și fost judecător CCR.

Greblă conduce secția de Drept Privat din cadrul Consiliului Legislativ.

Alături de Toni Greblă, și Mariana Moț îl va face pe Florin Iordache să se simtă ca „acasă”. Fosta judecătoare de la Curtea de Apel Craiova, o apropiată a lui Iordache, este șefa secției de Drept Public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here