Deputatul USR Iulian Bulai cere că parlamentarii să fie obligați să susțină un test psihologic înainte de a-și ocupa funcția, pentru a nu se mai ajunge în situația pe care a creat-o marți, în comisiile de Cultură, deputatul PSD Nicolae Bacalbașa.

Social-democratul a avut mai multe ieșiri în timpul audierii lui Bogdan Gheorghiu pentru funcția de ministru al Culturii, două vizându-l chiar pe Bulai.

Când a venit rândul întrebărilor pentru Gheorghiu, deputatul ALDE Ștefan Băișanu a trecut în revistă toți foștii miniștri ai culturii, sugerând la final, mai mult sau mai puțin indirect, că liberalul nu are ce cauta pe același scaun, mai ales după episodul numirii Irinei Rimeș ca ambasador onorific al Zilei Brâncuși.

Pentru că depășise timpul și divagase mult de la orice subiect, în enumerarea foștilor miniștri, ceilalți parlamentari au vrut să-l oprească, însă colegul de la PSD deputatul Nicolae Bacalbașa i-a luat apărarea: „Există diverse clase sociale și fiecare se comportă după cum vine de la mă-sa!„, a spus Bacalbașa, care apoi a mai avut o replică pe același ton injurios la adresa deputatului USR Iulian Bulai.

Ești obraznic! Ești un individ obraznic, clopotarule! Nu știu, de la băieții cu epoleți sau în Norvegia, nu știu unde băteai clopotele”, i-a spus Bacalbașa lui Bulai.

Bulai i-a dat replică într-o postare pe Facebook.

Mai bine clopotar decât comunist! Astăzi, în fața mea, în comisiile reunite de cultură, la audierea ministrului Culturii, l-au lăsat nervii pe deputatul PSD, doctorul Bacalbașa!

”Susțin obligativitatea testului psihologic la intrarea în Parlament. Asemenea oameni nu ar trebui să mai aibă loc în viitorul Parlament!”, a scris Bulai pe Facebook.

Bogdan Gheorghiu, propus pentru portofoliul Cultură, a primit aviz negativ din partea comisiilor de specialitate din Camera și Senat. Rezultatul a fost 9 voturi „pentru”, 13 „împotriva” și 2 abțineri, iar audierea a abundat în momente departe de orice cultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here