Un deputat USR are dubii că Răzvan Cuc a cerut blocarea unor curse TAROM în ziua moțiunii

Foto: Ionuț Moșteanu și Dan Barna/ Facebook

Deputatul USR Ionuț Moșteanu are dubii că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a cerut Mădălina Mezei, fosta directoare TAROM, să țină la sol cinci curse în ziua moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, ca mai mulți parlamentari să nu poată vota.

„E mare știre că Răzvan Cuc ar fi sunat-o pe șefa de la Tarom, doamna Mezei, să oprească avioanele de pe cursele interne în dimneața moțiunii ca să nu ajungă parlamentarii la vot. Vom afla dacă a încercat (am dubii), dar știu sigur că era imposibil”, a comentat Ionuț Moșteanu într-un mesaj postat pe Facebook.

„Cât timp există plan de zbor, avioanele sunt la timp pe aeroport și nu au probleme tehnice nu pot fi oprite decât pentru motive clare, bine documentate și asumate oficial. Nu există scenariul în care un director dă telefon și nu mai pleacă avionul. Și dacă în directorii care vin și pleacă pot să nu am încredere, am încredere în piloții Tarom, oameni care au o meserie bine plătită și își găsesc de lucru mâine oriunde, oameni care nu pot fi șantajați sau intimidați”, a mai scris deputatul USR.

În ceea ce privește situația financiară de la TAROM, Moșteanu crede că „singura salvare pentru acest simbol național e privatizarea, așa cum am spus-o de multe ori”.

„Taromul a fost dus spre groapă de niște găști din interior care acum strigă că vor salvarea. Vor salvarea Tarom cu bani publici, vor să își păstreze locurile privilegiate și călduțe. Și că veni vorba – doamna Mezei a fost reprezentanta Tarom la Bruxellles, si temporar director, soțul e reprezentant comercial Tarom la Amsterdam, fratele pilot Tarom și tatăl este fost șef al sindicatului tehnic Tarom. Înțelegeți care e problema?”, se mai arată în mesajul postat de Ionuț Moșteanu.

DNA s-a autosesizat

Universul.net a dezvăluit, recent, că liderii PSD au avut un plan A și un plan B pentru a îngreuna prezența unor parlamentari din opoziție la votul pe moțiunea de cenzură.

Mezei a fost demisă de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care, în cursul zilei de vineri, a fost acuzat de fostul premier, Victor Ponta, că devalizează compania și se folosește de funcție pentru a agăța tinere stewardese pe care le promovează apoi în funcții.

Între timp, DNA s-a autosesizat în acest caz. Mădălina Mezei se va prezenta luni la sediul Direcției Naționale Anticorupție. De asemenea, Viorica Dăncilă a dispus trimiterea Corpului de Control al premierului l-a Ministerul Transportului și la TAROM.

6 COMENTARII

    • Domnule deputat USR, aveti dubii? Pai nu-i cunoasteti pe psedei? Eu nu am dubii! Stiu ca sunt in stare de orice, au demonstrat in acesti ani „ca pot”. De la inaltimea unde s-au cocotat abuzul de putere a fost si este atributul lor prin excelenta „pentru ca pot”! Ma mira foarte mult dubiile dumneavoastra asupra colegilor dumneavoastra care „pot”! In aceasta situatie incep sa am eu dubii in ceea ce va priveste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here