Planul PSD pentru ziua moțiunii: TAROM să anuleze patru curse interne sau să blocheze vânzarea biletelor

Sursa: INQUAM/Octav Ganea

În cadrul unei ședințe restrânse a liderilor PSD, ținută pe 9 octombrie, cu o zi înaintea votului pentru moțiunea de cenzură, s-a discutat posibilitatea ca TAROM să anuleze a doua zi patru curse interne cu destinația București. Este vorba de zborurile care decolau din Timișoara, Oradea, Baia Mare și Suceava.

Informația a fost confirmată de surse din PSD care au mai adăugat că a existat și un plan B. Și anume, ca în cazul în care nu pot fi anulate cursele invocându-se motive tehnice sau meteorologice, să fie cumpărate toate biletele rămase libere având în vedere că nu toți parlamentarii care urmau să se deplaseze la București își cumpăraseră bilete.

Scopul acestei mișcări a fost dezvăluit de Ludovic Orban, liderul PNL, miercuri seară la B1TV: parlamentarii care ar fi urmat să vină la București cu aceste zboruri să nu mai aibă cum să ajungă la timp pentru a vota moțiunea de cenzură și astfel să împiedice căderea Guvernul Viorica Dăncilă.

Nu se știu exact motivele pentru care planul nu a mai fost pus în aplicare, dar un scenariu vehiculat este că Mădălina Mezei, directorul general al TAROM, a refuzat să coopereze. Dealtfel, Mezei a și fost demisă din funcție, marți.

Asta se vorbește la TAROM, să nu credeți că inventez”, a spus și Ludovic Orban, miercuri seară, la B1 TV. Înainte de declarația lui Orban, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat la Antena 3 că nu este nimic adevărat și că directorul general TAROM a fost schimbat pentru că nu a vrut să semneze un contract pentru achiziția de avioane așa cum stabilise Consiliul de Administrație.

Mădălina Mezei a fost demisă marți din funcţia de director general al companiei aeriene Tarom. Consiliul de Administraţie al companiei l-a numit pe pilotul Valentin Gvinda în funcţia de director. Mădălina Mezei fusese numită director general de Consiliul de Administraţie al Tarom pe 19 iunie.

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here