Scandalul TAROM|Mezei: Domnul ministru mi-a cerut să anulăm câteva curse ca să oprim accesul parlamentarilor la moțiune

Fosta directoare a companiei Tarom a organizat, vineri, o conferință de presă, pe fondul scandalului Tarom, susținută în fața sediului companiei, din zona Aeroportului Henri Coandă.

Aceasta a povestit că ministrul Răzvan Cuc a chemat-o la el în birou și i-a cerut explicit să anuleze cțteva curse, cinci la număr, în care urmau să vină parlamentari ai opoziției la București pentru a participa la votarea moțiunii de cenzură.

Ministrul Răzvan Cuc, căruia i se aduc acuzații grele din mai multe zone, a anunțat o conferință de presă în această după-amiază, la ora 17.30. Universul.net vă va ține la curent în timp real.

Potrivit informațiilor existente, Mădălina Mezei va ajunge la DNA luni.

Principalele declarații ale Mădălinei Mezei:

 • Au început foarte bine relațiile de colaborare cu domnul Cuc.
 • Domnul Cuc mi-a zis atât: Doamnă, eu vreau să salvez Tarom și mă bazez pe dumneavoastră.
 • Domnul ministru m-a chemat la el în birou cu două zile înainte să îmi spună că trebuie să anulăm câteva curse interne ca să oprim accesul parlamentarilor la moțiunea de cenzură. I-am spus că este imposibil, că nu suntem stăpâni de sclavi.
 • Eu nu aș fi putut să cer așa ceva subordonaților.
 • Inițial era vorba de cinci zboruri: Timișoara, Oradea, Baia Mare, Satu Mare. Erau două curse de Timișoara. Mi-a cerut domnul ministru să identific senatorii și deputații aflați la bord. I-am arătat.
 • În acea seară am fost afectată puternic emoțional. M-am gândit cum să demontez planul.
 • A doua zi domnul ministru m-a chemat și mi-a spus că trebuie să anulez o cursă. I-am spus că nu stă în puterea mea.
 • Marți seară, în timp ce îmi desfășuram activitatea și îmi planificam negocierile și toată agenda zilnică, am fost sunată de președintele Consiliului de Administrație să mă informeze că s-a hotărât, în unanimitate, că mă vor destitui și mă vor înlocui cu domnul Gvinda (Valentin Gvinda, între timp numir director al Tarom – n.r.).
 • Sunt aproximativ patru-cinci deputați care ar fi fost potențiali pasageri.
 • Marți a vrut să știe dacă e posibil, i-am zis că nu e posibil, a zis că mai vedem miercuri. Miercuri a spus că trebuie întârziată cel puțin o cursă.
 • I-am zis domnului ministru că nu e posibil așa ceva. Oamenii de la Tarom sunt liberi și au discernământ.
 • Nu m-am gândit vreodată că trebuie să fiu pusă în postura de a denunța pe cineva.
 • Nu era treaba mea să fac această dezvăluire, ci să mă asigur că zborurile vor funcționa conform programului. Am sunat directorul companiei, directorul de zbor, centrul nostru de control operațional pentru a ruga urmărire și o monitorizare a zborurilor, am sunat comandantul cursei să îl asigur că vom avea toleranță zero dacă se va întâmpla în acest sens.
 • Informațiile în spațiul public nu au fost distribuite de mine, eu nu pot decât să confirm.

Citiți și: Un deputat USR are dubii că Răzvan Cuc a cerut blocarea unor curse TAROM în ziua moțiunii

Context

Universul.net a dezvăluit, recent, că liderii PSD au avut un plan A și un plan B pentru a îngreuna prezența unor parlamentari din opoziție la votul pe moțiunea de cenzură.

Mezei a fost demisă de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care, în cursul zilei de vineri, a fost acuzat de fostul premier, Victor Ponta, că devalizează compania și se folosește de funcție pentru a agăța tinere stewardese pe care le promovează apoi în funcții.

3 COMENTARII

 1. […] Mădălina Mezei iese la rampă, într-o conferință de presă extraordinară, improvizată în fața sediului Tarom, cu acuzații de o maximă gravitate la adresa ministrului Răzvan Cuc. Printre scenele-cheie relatate de aceasta: scena biroului ministrului, în care i s-a cerut să rețină câteva avioane de pe rute internă, d…. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here