„Un fel de risipă”. Reacția unui ofițer rus atunci când e întrebat câți militari a pierdut Rusia în Ucraina

Foto: Twitter

„În patru săptămâni de luptă, Rusia e posibil să fi pierdut 25% din forța de atac inițială. Aceste pierderi nu sunt la scara celui de-al Doilea Război Mondial, dar sunt mari în comparație cu dimensiunea relativ mică a armatei ruse de azi. Deși întăririle și înlocuirile pot compensa parțial, pierderea trupelor antrenate va afecta operațiunile militare și, în cele din urmă, va avea un efect politic”, nota, recent, o analiză CSIS.

Totuși, Moscova evită să actualizeze sistematic cifrele, deși evaluările din surse externe indică faptul că Rusia a atins deja nivelul pierderilor sovietice din Afganistan, de-a lungul unui deceniu.

Canalul independent NEXTA a publicat, joi, o reacție elocventă a unui oficial militar rus, cu privire la problema victimelor din rândul armatei ruse, pe frontul ucrainean.

Potrivit sursei citate, comisarul șef militar din zona Krasnoiarsk a răspuns astfel atunci când a fost întrebat despre numărul soldaților ruși uciși: „Nu ținem astfel de statistici. Cred că este un fel de risipă. Ne apucăm să ne comparăm cu altcineva?”

ANALIZĂ | Putin nu trebuie să cucerească Kievul pentru a distruge Ucraina. „Planul B” al Moscovei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here