Un general din armata lui Napoleon, dispărut în Rusia acum 200 de ani, a fost găsit

dav

Trupul neînsufleţit al lui Charles Etienne Gudin, unul dintre cei mai valoroşi generali ai lui Napoléon, a fost găsit în Rusia la mai bine de 200 de ani de la moartea sa.

În vară, un orașul Smolensk din Rusia a fost găsit un schelen cu un singur picior, îngropat sub un ring de dans. Istoricii bănuiau că este vorba de generalul lui Napoleon iar testele ADN au confirmat acum rezultatul.

Urmașii lui Charles Etienne Gudin cer acum repatrierea lui în Franța și organizarea de funeralii de stat.

Generalul era unul dintre favoriții lui Napoleon, fiind cunoscut și apreciat de primul Împărat al Franței. Cei doi chiar au fost la scoala miliară împreună.

Charles Etienne Gudin a murit la 22 august 1812 după ce a fost lovit de ghiulea în timpul invaziției Rusiei. Piciorul lui a fost spulberat în timpul luptei de la Valutino, unde au murit alți 7000 de francezi. Avea doar 44 de ani.

Image result for Charles Etienne Gudin

Numele lui Charles Etienne Gudin este scris pe Arcul de Triumf din Paris, o stradă din Paris îi poartă numele iar un bust al său se află în Palatul Versailles, a scris The Telegraph.

Image result for Charles Etienne Gudin

După moarte, inima generalului a fost scoasă, dusă la Paris și depusă într-o capelă din cimitirul Pere Lachaise. Dar locul precis unde a fost îngropat a fost uitat.

Echipa care a descoperit trupul generalului este condusă de Pierre Malinowski un istoric și fost soldat, care are legături cu extrema-dreaptă franceză și sprijin de la Kremlin. El a spus că atât Vladimir Putin, cât și Emmanuel Macron, sunt la curent cu descoperirea.

Invadarea Rusiei a fost cea mai dezastruoasă campanie a lui Napoleon. Din cei aproape 700.000 de soldați ai Armatei Franceze care au început luptele în iunie 1812, peste 500.000 de mii au murit până în decembrie în acel an, când ultimul francez a părăsit teritoriul rusesc.

Dezastrul din Rusia a distrus reputația lui Napoleon și puterea Franței pe continent, ceea ce a permis dușmanilor Împăratului să poartă la contraatac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here