Un italian și o româncă, arestați pentru implicare în infracțiuni cu jocuri de noroc dirijate de o grupare afiliată Camorra care a obţinut în 2 ani peste 5 miliarde de euro

Un cetăţean italian şi soţia sa, româncă, pe numele cărora autorităţile din Italia au emis mandate de arestare au fost prinşi de poliţişti la Timișoara. Cei doi sunt cercetaţi pentru săvârşirea de infracţiuni privind managementul online al jocurilor de noroc. Gruparea din care fac parte este acuzată de procurorii italieni că a susţinut Camorra, fiind adăugate astfel circumstanţe agravante, relatează News.ro.

Autorităţile italiene au desfășurat, marți, o acţiune în mai multe regiuni din Italia, dar şi în Panama, Malta şi România, fiind arestate 33 de persoane.

Gruparea, condusă de Luigi Giuseppe Cirillo, este acuzată de infracţiuni referitoare la jocurile de noroc şi pariuri ilegale, înregistrarea fictivă a averilor, spălarea banilor şi reutilizarea banilor proveniţi din infracţiuni în activităţi economice.

Conform presei italiene, unii dintre cei reţinuţi, inclusiv Cirillo, au legătură cu clanul Casalesi, unul dintre cele mai puternice clanuri din Camorra.
Conform procurorilor, Cirillo ar fi constituit un adevărat holding destinat jocurilor de noroc online în Italia şi în străinătate. Parte a acţiunilor grupării au avut ca scop favorizarea clanului mafiot, motiv pentru care autorităţile judiciare din Italia au reţinut circumstanţe agravante.
În urma percheziţiilor, 11 site-uri web şi două societăţi comerciale au fost puse sub sechestru.
Din estimările autorităţilor italiene, doar în doi ani, gruparea a obţinut din activităţile infracţionale ilegale peste 5 miliarde de euro, sumă pentru care ar fi datorat statului peste 500 de milioane de euro sub diferite taxe.

Potrivit autorităţilor italiene, au fost arestate, în urma operaţiunii de marţi, 33 de persoane, inclusiv liderul grupării.

În România, la Timişoara, au fost arestaţi Gerardo Angiletta şi Ioana Petrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here